Odi na recepta, maticniot moze dvapati vo mesecot da ti gi prepise. Mislam so recepta bea okolu 60 den.
На речепта е 40 денари а приватно околу 270. Може по 3 речепти одеднаш да ти даде а третиот пат веке ги става во систем како акуна па дирекно во аптека одиш
Zdravo devojki, ve molam ako nekoja znae da mi kaze koja cena e dnk fregmentacija na sperma vo sistina i dali od istiot materijal za inseminacija moze da se ispita? Minatiot pat taka spermogram ni ispitaa od istiot materijal, posle inseminacijata pobarav. Fala vi mnogu.
8.000 den plativme nie, ali toa bese vo 2021 god so se spermokultura i pregled. Sega so pokacuvanjevo na cenive, mozno e da e kaceno. Najdobro da si se javis kaj Bistra sto e na salter na ivf oddelot. E sega dali moze od istiot materijal, ne znam, toa embriolozite da gi prasas najdobro. Nie posebno ispituvavme se.
Drugarici ako invitro ciklus zavrsi samo so punkcija i se zamrznati embrionite, ne e napraven transfer, vaucerot go zatvaraat li kako realiziran? Moze li posle so istiot vaucer da se napravi samo transfer ili treba nova aplikacija?
Договор со клиниката е. Ако сакаат може да ти излезат во пресрет и да се користи и за одложен трансфер.
Законски може да , само да се направи трансверот пред да истече важноста на ваучерот. Јас имав трансвер 3 месеци после пункција и беше покриено со ваучерот
Minata godina imav ist vakov slucaj,poradi visok progesteron na den na punkcija mi odlozcija transfer.Zamrznuvanje napraviv,a vaucerot istekuva.No od Newborn bea fer deka tie ke go zatvorat,odnosno tranferot ke si go naplatat od FZOM.Taka da jas posle dva meseci pravev tranfer i ne mi naplatija.Znaci ako se saka moze da se sredi.So sreka.
Devojki mislenje ako moze, stimulirana bev so letrazol 2pati dnevno od 3ti do 7mi den. Denes na 11ti den folikul 13mm, dali e ova ok vo odnos na golemina i den na ciklus? Obicno ovulaciite mi se na 13ti ili 14ti den, trebase inseminacija da pravime.Izgleda mi e pokasno ovulacija ovoj pat poradi toa sto 53 dena nemav dobieno od klomifenska cista, vi pisuvav. Dr imase folikuli ama go lovime desniot deka lev jajovod mi e zapusen. Mi kaza od sabota odnosi, a ko za belja partnerot sledna nedela ne e tuka, pa sabota vecer valjda ke pokrie naredni 3 dena, off se nasekirav.
Треба демек секој месец ама мене веќе смачено ми е од игли ко на сите во групава па на 2 месеца проверувам
Јас имам закажано кај Јани на Трансфузиологија на 6 јуни, тогаш ќе бидам 10 недела и за прв пат ќе ги проверам, не можев да најдам порано термин, убаво е да се отиде порано. Јас сега за сега примам само клексан навечер без аспирин. Мислам дека еднаш месечно се проверуваат, ако треба и порано ама тоа доктор одлучува. Сакав да прашам откако ќе се земе крв за анализа на ддимери и хемостаза кога се добиваат резултати и каде се зима извештајот, дали трансфузиологот отпосле пишува мислење па пушта кај матичен доктор?
Јас кога проверува на трансфузиологија крвна слика и хемостаза, резултатите ги пуштија истиот ден кај матичната, па со тој извештај отидов на трансфузиолог (на приватно).