Do 15% e ok. Test za oksidativen stres preporaka, ako e i toa pokaceno, vitaminska terapija. I nie imame ok spermogram ama visoka DNA.
Drage feminke, gde u Skoplju ima estrofem od 2mg? U Sistini ima samo od 1mg. Mogu li, ako ne nađem da uzimam ovaj od 1, naravno veću količinu kako je propisao dr? Hvala unapred.
Нема од 2мг. Сите пиеме од 1мг. Слободно земај 2 таблети од 1мг ( доколку ти е препишана доза од 2мг)
Нема во Македонија од 2mg естрофем и јас ја пиев истата доза како тебе па ми се трошеше естрофемот за 2,5 дена кутивче.
Devojki kako se cuvstvuvate za vreme na stimulacii? Ima promena nekoja vo raspolozenie, zamor, sekojdnevni raboti? Thanks
@Mina888 @Blondie715 vi blagodaram, mi znaci da se zapoznaam poblisku so ona sto me ceka. Vazno, moze na rabota da se odi, (ne e fizicka) a baska imam i nekoi proslavi periodov pa ne znam kako bi se osekala za da odam. Se e nevazno vo sporedba so ishodot, no zivot se slucuva i vo meguvreme. Fala vi ako imate uste nekoj sovet za periodot do punkcija, slusam.
Девојки, одобруваат ли ваучер за 1 ивф со хормони со отстапки, или треба да ги средам пред да поднесам документи?
Мене ми го вратија да се среди Тсх, така да ако има нешто високо подобро да се среди а потоа поднеси поздрав
Можда ти побарале да видат да не случајно има варикочела. Според Таше ако Дна фрагментација е над 10-12% се смета за "лошо". Кај мм излезе над 25% а неговите сперматозоиди оплодуваа како луди Не и се секирај многу многу на дна ф. Не е она баш толку голема пречка. На нас и во Солун ни рекоа дека нема врска она. Исто и кога мм се консултираше со доктор од Словенија кој има работено во Чешка ивф клиника му рекол дека не му е битен % на дна ф
Spored ona shto go imam citano, ne e problem dna za oploduvanje, tuku za razvoj na embrionot posle 3 den koga se aktivira genomot, odnosno dnk na spermatozoidot. Ako ete oni bi oplodile so fragmentiran spermatozoid embrionot kje zastane so razvoj. Segde kade ima dnk fragmentacijaz povisok procent, a oploduvanje se pravi bez macsi metoda, se doveduvame vo rizik, spored toa shto procitav.
Zenski zdravo, Iskustvo nekoe so dabroston, dali moze da go odlozat ciklusot, i po prestanok na pienje otprilika za kolku dena se dobiva cikus ?
И јас така читав. И го товев мм со тон суплементи. Но голем дел од докторите не го сметаат тоа како причинител за застој во развој . Зборот ми беше да не си стварате многу грижи околку дна ф. Знам Лесно е вака да солам памет од кога јас успеав да родам. Но се трудам колку толку да ве "ослободам", да не идете у крајности со испитувања,читања, пиење се и сешто... Иако знам дека е многу тешко сето тоа. Доаѓа лето Нека биде среќно Да читаме многу успешни приказни. Нема ден а да не ја отворам темава. Се радувам за секоја која ќе успее, тажам за секој моментален неуспех. Но на крајот на денот си велам--- на секој еден пар ќе му дојдат 5те минути. Многу малку е потребно да се склопат коцките и да се излезе како победник од оваа битка. Чувајте се девојчиња