Da, mozno e od dabrostonot, ali ako ne dobies do nedela dena, obrati se kaj maticnata. Ti imase li nekoj ivf proces ili priroden ciklus e? Zosto za prirodna bremenost moze i da napravis i uste eden test za den dva ili bhcg najsigurno
Девојки подарувам дхеа капсули од 50 мг не се отворени рок до 2023 имаат и капсули мака тие ми се отворени од зегин се купени на некој што стварно има потреба само каргото ќе си го плати.
Да јас имам пријателка што е со еднорога матка и си имаше успешна бременост сега си има синче, кај неа првите два обиди завршија спонтано во почетните недели третиот пат успешно до крај ти посакувам среќа и тебе
Јас кога почнав ги менував но потоа заборавав на која страна со што сум се боцкала и терав така и имам успешно инв мислам дека нема врска само да не се двете на една страна
Докторот е супер а сестра Анита најдобро да ја бараш околу 2 часот тогаш се јавува додека од сабајле имаам многу пациенти консултации, операции, трансвери, пункции и за тоа не ти се јавуваат
Здраво девојки. Пред 5 години се правев лапараскопски од ендометриоза, пред еден месец пак се правев лапараскопски бидејки мислевме дека имам хидросалпингс но всушност излезе дека немам .. само ми ја извадија цистата, исто така и полип на матката ми отстранија … амх вредноста ми е 1.08 а фсх вредноста 14.02 .. имам 27 години и една инсеминација неуспешна. Две години се обидуваме природно но неуспешно. Сакам да ве прашам сега сакам да поднесам документи за инвитро но матичната ми вели дека нема шанси да ми одобрат само со една инсеминација .. демек ќе барале уште 2 … а мене не ми се губи време на инсеминации бидејки колку повеќе време чекам толку е поголема веројатноста да ми се врати ендометриозата и пак така во круг .. некој со слично искуство да ми каже дали би ми одобриле ваучер според мојава состојба инаку имам ендометриоза од 3 степен? Фала ви многу
Ќе ти одобрат без инсеминации поради ендометриозата и двете лапаро постапки. Нека даде ивф докторот извештај дека препорачува ин витро зашто смета дека инсеминации нема да помогнат. Добро е што амх ти е над 1 зашто со таа вррдност на фсх одобруваат со донирани. Обавезно прати го и амх кога ќе поднесуваш. Со среќа!
A kako moze da se utvrdi endometrioza, i kakkvi simptomi ima taa? I kakvo vlijanie ima taa vo plodnosta?.
Мене ми е утврдена преку ехо поради постоење на циста (ги нарекуваат и чоколадни цисти) но жена може да има ендометриоза и без постоење на цисти. Тогаш единствен начин да се дијагностицира е со утврдување на симптомите а во сите случаи дефинитивна дијагноза се поставува само со лапароскопија. Не е многу јасно како влијае на плодноста, постојат повеќе теории. Преку инфламаторни карактеристики, намалување на капацитетите на јајниците и нивните резерви и сл. Еве тука имаш повеќе детали
13 ден од трансфер линијата уште е бледа по се изгледа се работи за биохемиска .... Ај некој искуство ако може ....
Бледа е, ама и не е толку бледа, се гледа убаво, мислам дека се работи за бременост, честитки мила Можеш уште денеска да си провериш бета и да знаеш со сигурност. Пуштам среќа за висока бета
Најдобро да си направиш бета преку крв можеш денес и за два дена повторно ке бидеш како се дуплира.. јас мислам дека не е биохемиска се ке биде добро
Не си правете збунки, добиен циклус на одредена дата, си е добиен циклус. Се рачуна од моментот кога ќе си забележиш крв (кафено, црвено, розево сеедно - тоа е тоа - ти дошло!) Ако јас до сега се водев по логикиве овдека што ги прочитав, мене циклусот ми трае 1 ден
И мене ифв др ми има кажано кога циклус почнува после 15 ч да го сметам наредниот ден за прва и така да почнувам со терапии
Ne e zbunka. Ciklusot se racuna koga pocnes so obilno krvarenje, a ne kapki krv. I ako e popladne krvarenjeto, go racunas od utre. Ako imas da ispituvas hormoni, mnogu e vazno denot kako se racuna.