I mene site doktori do sega mi imaat kazano prv den se smeta ako dobies ciklus najkasno do 17h. Ako e samo na brisenje 2-3 kapki i sl togas nareden den koga ubavo ke protece e togas e prv den i togas pocnuvam so terapii
Zdravo devojki, nekoja da ima iskustvo so transfer na zamrznat 3 dneven embrion na skroz priroden ciklus? Sto primavte za terapija, dali imavte nekoi simptomi itn …?
Zdravo,jas pravev i denes mi e 4ti den.Od terapija samo utrogestan 2× i femibion.Simptomi nisto uste. Cekamee ..
I jas samo Dabroston 2x2 i sekako, folna. Mene mi e 6ti den i bez simptomi. Daj boze i kaj dvete da se pojavat dve crtki slednata nedela
Девојки ве молам за мислење. Вчера денот нормален, без никакви болки, поголем дел од денот си го поминав дома, само бев до кај матичниот и до аптека. Вечерта излеговме до еден ресторан, седев некаде два часа, станав во веце и на бришење што да видам крв колку сакаш. Вака на гаќи немав ништо, но кога се избришав имаше доста крв. Се јавив одма на матичниот и бев да ме види на ехо. Ме гледаше со абдоминално ехо и се видовме два сакуса, со ембриони. Едниот 9мм, другиот 10мм. Едното има и гестациска кеса и било убаво позиционирано на средината, а другото било малку подоле, ама и тоа било добро, само блиску до него се гледало крварење, кое не било големо. Синоќе имаш уште два пати на бришење, ноќеска немав и сега немам ништо. Докторот ми рече строго мирување, синоќа одма ставив цела ампула прогестерон депо, негов предлог било аспиринот да се прекине овие денови, но пак во консултација со Ивановски. Ве молам за мислење и искуства, преплашена сум.
@Beatris Знаеш колку девојки овде пишале дека прокрвареле од аспирин. Смири се немој да се плашиш се ќе биде во ред. Слушни се со ифв др , мирувај и гали меше. Леле близнациња колку убаво . Честитки и со лесно до крај
Најпрвин честитки за близначињата и едно големо БРАВО за нашиот Ивановски Немој да се нервираш, сигурно ти е од аспиринот, со договор со докторот ќе ти го исклучат. Само повеќе одмарај. Така јас целата се испаничив кога имав кафеаво. По прекинот на аспиринот одма го снема. Гали меше и уживкај
Kleksanot do kraj znam, ama i folnata i b12 sigurno isto. Ajde uzivaj sega ti so bebite i buckaj i lapaj se sto treba
Jas prokrvarev od aspirin i toa bas obilno, vednas mi go prekinaa. Mi dadoa progesteron depo ednas nedelno do negde 14ta nedela mislam, pred 3godini bese ova. Od togas uplav od aspirin imam. Ama pa i nikoj mi nemase kazano 12h da e razlikata od aspirin i kleksan i si gi zimav odednas, od devojkite tuka otposle nauciv deka ne trebalo taka. Ne se sekiraj, lezi i ke se smiri❤️
Stom se videlo na exo deka dvata sakusi se vo red, opusti se i uzivaj vo bremenosta. Se ke bide vo red
Јас прокрварев во 5 недела, имав обилно , веднаш примив прогестерон депо и ми го исклучија аспиринот од терапија што ја примам. Јане трансфузиологот истото ми го кажа, кога ќе има крварење, се исклучува само аспирин. После тоа и кај мене се смири, имав хематом кој се чистел. Ако имаш некое крварење од внатре, ќе си се исчисти постепено. Честитки за близначињата, двојна радост, ти посакувам леснотија до крај и да го заборавиш брзо овој лош момент
Фала ви најмногу на сите мили мои. Сега за сега се е ок, немам веќе крварење. Се слушнав со Ивановски, ми прекина аспирин, сега одмарање и да се молиме да биде се во ред.
Мене ми го препиша Др. Митко и ми рече дека го нема кај нас(додуша не го ни побарав по нашиве аптеки) го најдов во Врање
Zdravo devojcinja dali na nekogo mu se potrebni VitaminC od 1000 Methylcobalamin B12 i Methil Folate 1,000mcg? Sakam da gi podaram jas ne gi koristam seuste imat rok na traenje do 2023