Здраво, Имам едно прашање. Почнав да се боцкам со Фостимон, 4 прашоци во една водичка, но кога ја извадам иглата, кога повлечам наназат забележувам дека останува неколку капки течност? Дали е нормално ова? Или пак да купам шприцеви со гумичка, овие што ми ги дадоа од болницата гледам дека се без гумичка, па можеби затоа останува неколку капки течност? Фала ви! Поздрав
Нормално е да останува 2 до 3 капки овие без гумичка мене ми беа полесни бидејки тие со гумичка ми ствараа вакум и тешко ги вбризгував
Zdravo devojki , dali ovde ima nekoja sto ima 40+ godini , ima endometrioza so namalen amh 0,4 i nema seuste rodeno ? Nikako da se ostane trudna , 2 godini sme vo brak i probuvame , me faka strav za godinive dali ke se uspee voopsto so vakva dijagnoza
Mila sega bev vo bahceci vo turcija i pred mene zena n45 godini so ponizok amh i azospermia kaj mazzot i trudna bese taka sto samo verba vo gospod i sve e mozno.
Јас имам правено на трансфузиологија 2500 денари. Упатот од матичен гинеколог ми гласеше : Генетски мутации
Ajde ke prasam pak, dali nekoj ima odgovor od periodot 18.04 za in vitro vaucer, nit krevaat na tel niti pa imam nekakov mail ili posta..
Почната сум со стимулации денес ми е 5 ден од циклус и на ехо фоликулите ми се 10мм. Докторот вика не сум реагирала на кломифенот не се многу пораснати, ми ја зголеми дозата на инекции. Има надеж дека ќе пораснат колку што треба до пункција. Сега страв ме фати. Што ако не пораснат. Како беа кај вас
slobodan.lazarevski@acibademsistina.mk јас овој го имам, некоја членка скоро што комуницирала нека потврди дали е тој
Ќе треба да докупам Мeriofert инекции бидејќи што ми следуваат од фонд ги потрошив со ваучерот. Освен во Систина каде да барам поевтини. Таму ми рекоа 1500 ден дека е една инекција
Јас го правев приватно, во Авицена и платив 2900, 00 денари. Во тоа испитување спаѓаат 12 полиморфизми на гените за коагулација и фолатниот циклус.
Mail адресата е: slobodan.lazarevski@acibademsistina.mk. Мене Анита ми кажа да му пишам на тој mail. Доцнеа резултатите од спермокулурата на сопругот и во петок навечер му пишав и го пратив резултатот. Ми одговори брзо.