девојки дали имате правено спермограм на Институт за хистологија и ембриологија? Гледам дека се пуштени термини, па да прашам дали бараат нешто од претходно (верувам инфективен скрининг)... и каде точно се на клиника?
Мене од декапептил не ми доцнело, јас примив таа доза од 3,75 мг и ми дојде уредно Од други искуства што сум читала исто не им доцнело а тоа ми го потврдија и во клиника кај што правев трансфер. Маж ми правел спермограм на Институтот за хистологија, можеш да си закажеш термин, не се чека многу за резултати, жената од таму ќе ти се јави да ти го прочита и анализира. За таму ќе треба да однесе инфективен скрининг и да одговори на неколку медицински прашања. Инаку кога ќе појдеш на клиника од кај Рамстор, кога ќе влезеш во клиника, пред рампата, прва кривина десно и одма карши Министерство за здравство има зграда, ќе влезеш таму на втор спрат. Лесно се наоѓа, и да прашаш таму ќе ти кажат точно каде е
Ти благодарам мила, а ова само.. ќе ти се јави да ти го прочита..? писмено не го даваат? ми треба за ваучер како документ. Или чисто дополнително се јавува како толкување
Жената е многу фина од таму па се јавува да го анализира, тоа што на нас некогаш ние е тешко да го сфатиме. Инаку, од таму може да си го земеш оригиналот со печат и да го поднесеш во Фондот. Со лесно и брзо да ви одговорат позитивно
Devojki dali i na nekoja od vas mu treba Lenzzeto sprej, go nema nigde a mi treba samo sprejot mi deluva, se spremam za transfer!
Devojki za histeroskopija iskustvo. Dali moze vo den na punkcija da se napravi histeroskopija. Kolku vreme treba oporavuvane.
Зависи од стимулацијата и кој лек се користи. На пример, ако се користи 150 iu gonal F, пишува дека максимално дневно една јајце клетка расте до 2 мм. Ако се стимулираат уште 5 дена, до 10 ден, тогаш една јајце клетка која на 5ти ден е 10мм до 10 ден (кога обично е пункција) би можела да стигне до 20 мм. Тоа е одлична големина и зрелост. Мислам дека има шанси да пораснат, да не се грижиш. Секако, докторот затоа прави ехо и тој надобро знае.
Јас да прашам пак дали знае некој. Ќе треба да докупам Мeriofert инекции бидејќи што ми следуваат од фонд ги потрошив со ваучерот. Освен во Систина каде да барам поевтини. Таму ми рекоа 1500 ден дека е една инекција
Јас ги докупував од Њу Борн, беа иста цена како и во аптека во Систина. Сепак јави се прашај, да не имаат некои измени.
Prvo tromesecie najcesto, zavisi od slucaj do slucaj koga ke ti go isklucat so postepeno namaluvanje na dozata. P.S ako nesto ne sakam da primam, a moram, toa e estrofem t.e estrogenite ali sve za beba
Mislam deka vo makedonija nema poevtini i jas gi barav tie pa si gi kupiv od sistina edino po drugive drzavi ako ima pa da se nesto poevtini
Колку убаво , близначиња не се паничи . Те читам и клексани боцкаш и аспирин ? Мирувај максимално , барем до 3.месец . Исхрана протеинска имај . Ти праќам среќа за тие
Јас имам правено на ГАК, требаше да биде оперативна ама на крај испадна дијагностичка зашто ништо не нашле. Инаку после будењето од анестезија супер поминав, а ми беше страв дека ќе ми се лоши.Докторот спомна преку еден циклус може да се почне меѓутоа не знам дали има врска што вадат, кај мене им се гледаше полип, а дали може на пункција да се вади искрено не знам, ќе те излажам