Вонтелесно оплодување

Discussion in 'Бременост' started by pozitiv, Nov 30, 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

266 vote(s)
    14.5%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

208 vote(s)
    11.3%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

63 vote(s)
    3.4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

37 vote(s)
    2.0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

22 vote(s)
    1.2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

109 vote(s)
    5.9%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

91 vote(s)
    5.0%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

116 vote(s)
    6.3%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

119 vote(s)
    6.5%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

336 vote(s)
    18.3%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 vote(s)
    0.4%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

299 vote(s)
    16.3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

36 vote(s)
    2.0%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

61 vote(s)
    3.3%
  15. ГАК (Сите доктори)

52 vote(s)
    2.8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 vote(s)
    0.5%
  1. Brooklyn

Brooklyn Истакнат член

Јас не сум баш сигурна за ова. Хистероскопија, зависи од зафатот и некогаш може да ти треба минимум една недела опоравување, а ако се на ист ден со пункција, транферот би ти бил за 5 дена… некои членки на пункција исто така имаат многу болки, некои не. Исто така зависи каква ќе биде пунцијата, на природен циклус или пак со стимулации.. многу фактори се. А и верувам дека треба и докторот да го прашаш

2. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Теоретски можеби може, ама лично мислам дека премногу стрес одеднаш.. веројатно и зависи дали дијагностичка или оперативна, ама ако се утврди дека има нешто, пак ќе има некаков зафат, па не може 100% да се знае од напред, освен ако не се договорите да е само дијагностичка без разлика што ќе се види...опоравувањето зависи од зафатот, а овде би зависело и од пункцијата. Некои немаат никакви тегоби после тоа, некои имаат.
    Инаку, ако не ти е тешко, баш би сакала да слушнам што вели доктор за оваа комбинација.

Irisveceflow123 and Meckicja like this.
  3. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Девојки, дали некоја има искуство со кломифен на природен циклус ? ( цел пункција на јајце клетки)
    Искрено малку сум скептик после последната приказна која ја имав со стимулации а се извади малку материјал. И да била грешка стимулацијата што искрено така се сомневам пак имаше стимулација. Вака само со кломифен некако ми е чудно. Немам започнато сеуште со терапии ама во догледно време ке се започне.

4. Blondie715

Blondie715 Популарен член

Jas dobro reagirav na klomifen i iskreno sakam pak da probam samo so niv, ne mi se lapaat mnogu hormoni. E sega mnogu zavisi kakvi ti se hormonite, t.e rezervite i sto drugi dijagnozi imas ili nemas, zavisi, klomifenot e kako poceten light stimulans ali dava dobri rezultati, samo kaj pacienti sto se da receme bez nekoja poteska dijagnoza. Kako i da e, jas ne bi go preporacala kaj zeni sto imaat iskustvo so punkcija na prazni folikuli ili ako ne reagirale na klasicnite stimulansi so inekcii. Ali vo nasive prikazni nikogas ne se znae, moze ke upali bas togas

Meckicja and Dijana DM like this.
  5. L*G

L*G Популарен член

20220511_113751.jpg Позз
    За оние што се разбираат околу витаминот Д ,што мислите дали вредноста е ок за пред постапка

6. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Mislam deka imas potreba za pokacuvanje na dozata na vitaminot D. Pokazuvaj mu go rezultatot na doktorot kade si vo postapka. Sigurno ke treba uste pojaka doza.

L*G likes this.
  7. Mina888

Mina888 Истакнат член

Мене кломифенот не ми реагираше, така ми рече докторот и продолжив со инекции

8. Mina888

Mina888 Истакнат член

На кој ден правевте пункција и колку ви беа фоликулите пред пункција. Страв ме фаќа дека нема да созреат како што треба. И во тој случај би се откажало се ?

9. Beatris

Beatris Популарен член

Девојки понеделникот ме боцнаа со прогестерон вечерта кога ми се појави крв, околу 12h на полноќ. Утре треба да примам нова, па не знам дали може порано да ја примам или мора во исто време?

10. Irisveceflow123

Irisveceflow123 Истакнат член

Znaci za prv pat mi rekoa deka mora histeroskopija, a so godini se vrtam po bolnici, sum imala nepravilna matka i toa ne znam sto znaci, i postapkata kako ce odviva cekam da mi se javat, taka mi rece vodicot za stranci sto e vo bahceci deka ce vidat opcija i histeroskopija i punkcija na ist den , ama ako e mozno predvreme ili posle punkcijata ovde da go napravam od finansiski pricini , i taka ce mora da pocekam 6 nedeli za da dobijam rez od pgd. A ovde sovet kade osven vo privatnive kaj da go pravam ?

11. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Te molam obrati se vo temata na trudnicki.

Meckicja likes this.
  12. Beatris

Beatris Популарен член

Уште не пишувам во таа тема, некако ми е рано за таму, затоа прашав тука. Ќе прашам кај матичен.

Bilka5T likes this.
  13. Blondie715

Blondie715 Популарен член

Prolutex da mu spomnes na doktorot da ti ukluci? Jas primav i prolutex i vaginaleti progesteron plus i progesteron depo na 3 dena. Ali sepak na doktor javi si se najdobro

Rtulka and Beatris like this.
  14. Beatris

Beatris Популарен член

Понеделник сум на преглед, баш ќе прашам. Кај мене можно е да е од аспиринот, го прекинав и фала богу немам ништо деновиве.

DaisyDream and Blondie715 like this.
  15. EK2022

EK2022 Истакнат член

Здраво, нова сум на форумот, имам зад мене едно неуспешно ИВФ преку фондот, но сакам да поднесам за втор ваучер. Дали треба да се доставуваат повторно сите документи и испитувања? Фала ви

16. Only1

Only1 Популарен член

За колку време враќа Лазаревски на меил.Јас вчера му пишав,но немам одговор.

Irisveceflow123 likes this.
  17. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Zenski ajde edno mislenje, neznam dali mi e za tuka prasanjeto ama neznam kade da pisuvam. Minatata sabota ispitav progesteron vo dve razlicni labaratorii. Toj edniot odma istiot den go dobiv rezultatot i po nego sum imala ovulacija, a drugiot se prakase za sk na ispituvanje i ispaga deka sum nemala ovulacija. Kasa popara mi e momentalno mozokot :shake: Eve gi dvata rezultata. I sega ne znam koj rezultat e tocen. Inaku na test za ovulacija bev pozitivna.

Attached Files:

18. Enci201

Enci201 Истакнат член

Која е цената на профертил Фемина во мкд?
    Вие колку долго сте пиеле пред инвитро?

Јас три месеци пиев, па сега не. Малку ми е скапо. Се мислам.

Јас немам некој посебен проблем со полицистични јајници. Мош само помали резерви.

И миом уствари...пред некој ден тоа ми кажаа

19. Only1

Only1 Популарен член

На кој меил му праќаш ти?

20. Minnna

Minnna Истакнат член

Jas pravev histeroskopija vo cair kaj doktor Zoran Ilievski ( izvinete dokolku ne smee javno da se pisuvaat iminja) i super pominav. Mislam 900 denari plativ. Odi na pregled i ke te upati koj den krv da ti ispitaat tamu, od opst maticen treba ekg na srce da doneses kako sto pamtam i posle ti kazuva koj den od ciklus da odis. Jas mislam nema potreba i toa privatno da se plaka, dijagnosticka po klinikive e okolu 500e a ako ima zahvat e plus.