Zdravo zenski Nova sum na forumov, sakav da ve prasam dali ima nekoj iskustvo so streptokoka grupa B(vagina i cervix) . Posle mnogu terapii so antibiotici pak e pozitivna. Vaucerot za invitro go dobiv. Se konsultirav so mojot doktor i mi kaza deka so antibiotska profilaksa mozam da prodolzam za postapkata. Jas momentalno sum vo mislenje dali da pocnam so terapijata za.invitro ili da pocekam da odlozam za nareden mesec za da vidam dali e negativna ..... ve molam koj ima.iskustvo neka spodeli.
Здраво јас имав 3 месеци бактерија Ешерихија вагинално исто се спремав за ваучер и никако неможев да ја излечам за да аплицирам со многу антибиотици испиено, на крај земав хомеопацки лек и влошки од Тианде и ја излечив. Тоа е моето искуство.
.. nema kraj so ovie bakteriii.. Jas za vaucer koga aplicirav ispadna negativna . A sega koga treba da pocnam so terapija e pozitivna. Vo mislenje sum iako Doktor mi rece deka ne e problem poso sekako i pred punkcija primas antibiotik preventivno :/ A za vloskite od Tiande sum slusnala i sakam da gi probam
Zdravo feminki, Malo ohrabruvanje za site sto imame mala vrednost na AMH. Doktorkata sto mi praveshe in-vitro (koe se zavrsi so biohemiska bremenost) mi ohrabri deka nejzinata kerka 37godini imala 0.2 AMH I rodila kerka. Taka da samo pozitiva I se e vo Bozji race.
Dokotorot odnosno vodicot za stranci mi se javi i mi rece deka dokotort odlucil na den na punkcija ce mi vrsi i histeroskopija, za da ne vlezam dva pati vo anestezia za kratko vreme i taka ce cekam rezultati 4 do 6 nedeli od pgd ce imam vreme za oporavuvane. Ve molam za iskustvo za site onie koi sto pravele histeroskopija? Malku strav mi e od cela terpija hormoni, punkcija histeroskopija , ama sto se vika sve za dete.
Cim se sprema za in vitro, obavezno ke i proverat i hormoni. Mnogu gi pijat tie, samo treba da se vnimava na dozata i vremetraenjeto na terapijata, na svoja raka da ne zima i se vo konsultacija so ginekolog ili najdobro endokrinolog.
Devojcinja kolku bo kostalo na privatno ivf vo Sistina na prirodno modificiran ciklus? Otprilika mi treba cifra, da znam sto para da pustam dole, denovive se vrakjam home Vo Sistina na tel ne mi krevaat
Na standarden bris li vi se pokaza E.Coli? Posto jas vo mocen meur 10000 pati sum ja imala, a na brisevii ne. Ednas godisno gi pravam.
Доколку одите со природно модифициран излегува 1200еур-1500еур (испитување хормони,терапија,пункција,трансфер ) .Цената верира само поради терапијата
Pa i jas taka nesto smetav deka ke bide, kolku i da e poskapeno, okolu 2000 evra mislam deka e. Fala vi
Јас прашував во 2 аптеки во Скопје, цената беше околу 14350 за 3 месечно пакување. Ако можеш да се снајдеш некој да ти донесе од Германија, од таму една другарка ги најде за 120 еур и ми ги донесе.
Само што прашував за попустот. Важи само за приватно правење на инф, ако е преку фонд не важи попустот. И попустот се однесувал само на пункцијата и трансферот, а не на цел процес и на терапија.
Јас со ваучер до сега за дополнителна терапија инекции дадов 500 евра, уште немам направено пункција. До крај сигурно ќе биде плус нешто.