Дали има врска клексанот да се боцка во стомак од иста страна со суперфакт или треба на различна. И каде помалку боли клелсанот во стомак или рака?
На барањето што се поднесува за рефундирање на клексани пишува да се заокружи доставување на рецепт. Сигурно за рефундирање не треба да се даде и приложи рецепт? Никој неспомна дека дал со документите и рецепт. Искуство ?
Mila vo turcija gi kupiv za 40 evra, poinaku se vikaat agrifertil ist sostav kako profertil. Ako mozes nekako da se snoagas so nekoj sto ce odi vo turcija ili nekoj od shoferite,
Ne mi deluvaat poliginaksot , paralelno piev amoksiklav i stavav vaginaletki poliginaks 2 pakuvanja i po 1 mesec pozitivna pak :/
Jas ja izleciv so kombinirana terapija so garamicin inekcii i vibramicin tableti. Plus jadev japonski slivi, tie mnogu pomagaat za infekcii. E sega vidi si na antibiogramot koj antibiotik kaj tebe deluva. Jas tri meseci ja lecev, me utepa taa mene pred ivf bas
Jas sega treba da pocnam so mikroginon a ne znam dali mi e negativna. Iako doktor mi rece deka kje se lekuva i za vreme ne proces. Toa me maci. Sega treba da dobijam ciklus a ne znam dali da pocnam so mikroginonot
јас искрено боцкав во нога. во рака боли али поради летово и модринките кои се огромни, не се пријатни од естетски аспект. на нога, само на плажа би се гледале не треба рецепт. немора ни да заокружиш. поднеси само тоа што се бара (сметки со сметкопотврди, извештај, потврда) и нема да има никаков проблем Мислам дека тоа е еден од задолжителните документи, (без разлика дали е само за трансфер, за пункција и трансфер итн). и се поднесува баш така како што го бараат.
Друшки, со дилемиве пак овде Добив и беше договорено да правам трансфер на овој циклус. На брис пред десетина дена покажа ешерихија, вагинално. Уринокултура чиста, инаку и к.с правев, добра, само седиментација 35 , поим немам од што, божем добро сум. За бактеријата матичниот ми даде панцеф и вагиналети вермина, кои ги ставав до денес, вкупно 8, и денес добив, а панцеф имам и за утре. Е сега, прашањето ми е, ако утре пијам атб, а во вторник направам контролен брис, ќе покаже ли реално или не? Кај др сум во петок, на осми ден... ама за брисот да е готов, морам порано да го направам.. Некој ум?
Najverodostojno e da se napravi kontrolen bris barem nedela dena po primena terapija, jas duri dve nedeli sum cekala po antibiotik pa sum pravela bris. E sega ako ti se brza, pravi, ali jas ova go znam od infektolog deka toa e najverodostojno za dali ima prisustvo na bakterija uste ili ne. Sedimentacijata ne ti e mnogu visoka, proveri pak, moze da e od bakterijata, sepak pravi taa vospalenie. Sto i da odlucis, so srekja
Sega imat 20%popust bas vo vtornikot slusnav na salter kako obajsnuvase deka bilo okolu 2300€ seg so 20%popust 1840€
Фала ти, Ни јас не знам што да правам, ако го одложам трансферот ќе треба да е дури после одморите. Од една страна ми се чини далеку, од друга што ако добијам лажно негативен резз?? А не знам ни колку е веродостоен првиот, како баш сега се погоди да имам бактерија, никогаш сум немала ништо... Докторот не се изјасни против тоа да се продолжи, мислам, нормално рече да направам контролен брис, ама нема да помине доволно време... Фала ти на одговорот
Да прашам дали знае некој и во Ремедика колку кошта со кломифен на природен циклус. На два памета сум нешто за МК или надвор па да видам калкулацоја со финансиите .