Најмалку 10 дена пауза од анб. за валидни резултати. Тебе трансферот ако не ти е во петок, тогаш прави брис. И ќе.видиш што ќе.ти каже ив гинекологот.
Јас правев во 2020 на приватно, и се на се (пункција, трансфер, инјекции) ме фати околу 1500 1600 евра. Еве нека е поскапено ама повеќе од 2000 не би требало да е. Со тоа што имав само 1 јк. Не рачунам суплементи и клексани.
Не, не ми е во петок, туку тоа ќе ми биде преглед по кој сигурно ќе ми даде некоја терапија за стим.на овулација. Се прашувам и јас какво влијание има на исходот на трансферот ешерихијата? Не сум паметна што да правам..
Пункција беше мислам околу 15000 ако има оплодување 43000 со се трансфер плус хормони и терапија, ова пред месеџ два, значи околу 2000 евра најмногу се
Таман во петок направи го брисот и за 3 дена треба да е готов, замоли ги таму кај што ќе го носиш дека ти е битно за трансфер.
Zdravo , nova sum vo forum, Imam prajno minatiot mesec punkcija od 10jk imam 5 blastocisti , po preporaka na doktorot site gi zamrznivme dur da go sredime progesteronit, ovaj mesec ke imam transfer. Imam mnogu potreba za motiviranie. Dali imat nekoj vakov uspesen slucaj
Јас го боцкам во стомак клексанот искрено само тамо не ме боли инаку кога боцкав и супрефакт боцкав најизненично не на иста страна и двата
Dobredojde mila i se nadevam ke si uspees od prva, imas odlicna brojka na embrioni blastocisti, i jas se spremam za transfer ovoj mesec no na 3 obid, 1 transfer zavrsi so biohemiska, vtor uspesen no na 9 nedela abortus, i se nadevam na treta sreka sega pa i posleden embrion mi e vkupno 3 blastocisti imav, ja imas najgolemata podrska od nas, tuka sme za bilo kakov sovet a najdobro sepak za se sto ke ti treba prasaj si go dr sto te vodi, ke se raduvame i dvete ne se grizi ti pustam srekaa pozz
Девојки требаше на правам криотрансвер,но повторно ми се појави Уреаплазма.Пиев два пати Еритромицин,Сумамед,користев спреј Октанисепт и ми покажа негативен брис.После 2 месеца пак правам брисеви и пак позитивна.Сега докторот ми даде Клартиромицин ама неможам да ги пијам многу ми се повраќа од нив.Некој со искуство со оваа бактерија?
Јас одложив додека не добив чист резултат. Имав и вагинално и во урина. И маж ми имаше во сперма плус. Баш прашував на горумов и добив совет поарно да е на чисто. Не се двоумев ни една секунда и одложив. Што и да решиш ти посакувам успех
Devojki pred 2 dena, na 9ti den od transfer imav beta od 122 i pritoa imav osetlivi gradi tapa bolka vo stomak i cesto mokrenje. Vcera sabajle napraviv i test so urina i se pokaza ubava crvena vtora linija. Simptomite prodolzija no imav mnoogu bledo kafeav iscedok vo mala kolocina vo tekot na denot. Denes isto imam imn malku iscedok no mokrenjeto mi se vrati vo normala a gradite kako da ne mi se tolku bolni i isetlivi. Po preporaka na doktorot primiv i progesteron depo pokraj regularno dabroston. Sekako treba da povtoram beta na 14ti den no nekako pocnav da se zagrizuvam. Nekoja so slicno iskustvo?
Бетата за тој ден е одлична! Може и две да се Честитки Слабо крварење или кафеав исцедок во рана бременост е многу честа појава и не би требало да е ништо страшно. Рачунај дека ембриончето уште се мести и имплантира и може да повреди некое капиларче. Се додека не е обилна свежа крв би требало да е ок. Аспирин пиеш?
Мила, нема потреба да се грижиш, честитки за бременоста и ти посакувам лесна бременост Сето тоа е нормално, исцедоци па дури и крварење не мора ништо да значи, биди спокојна, јас цело време имам некаков исцедок, едноставно се навикнав на нив како на нормална работа во бременост, знам дека тоа може да биде загрижувачки, но не си прави дополнително стрес Јас примам утрогестан вагиналети и на секој трет ден се боцкам со пролутекс, дали примаш аспирин? Консултирај се со доктор дали треба да ти зголеми прогестеронска подршка.Релаксирај се со нешто, за да не мислиш премногу
Mnogu vi blagodram @le.soleil i @Sienna_MK Primam Aspirin i Dabroston 2x2 regularno a samo vcera primiv depo odkako kazav na doktorot za iscedokot. Najmnogu se zagriziv okolu ,,snemuvanjeto’’ na simptomite ili pak jas taka si napraviv film deka do vcera po cesto mokrev imav bolka i gradite mi bea po osetlivi.
И јас го поминав истото 9 ден бета 318 и истиот ден ми се појави кафеав исцедок веднаш ми го прекинаа аспиринот и почнав да се боцкам со пролутекс исцедокот запре после 2 дена пак проверив бета си растеше одлично и сега фала му на господ се си е супер. Исцедокот е можно да се појави и од аспиринот ама штом си почнала со прогестерон се ке биде добро симптомите не се мерило за ништо јас еден ден ги имав друг ден ги немав така да се ке биде добро не се базирај на симптомите... И на крај Честитки ти посакувам лесна бременост
Симптомите ќе доагаат и исчезнуваат цело прво тромесечие, нека не те плаши тоа. Најдобро ќе биде да не им обрнуваш многу внимание зашто само стрес ќе си правиш. Те чекаме за некој ден со висока бета да се пријавиш а до тогаш одмаркај и уживај во бременоста.