Мое мислење околу суплиментите. Секако дека суплиментите си го прават своето и според мене треба да се пијат. Што се однесува на самите таблети од која фирма се мислам дека препоракта на докторот е согласно неговите "симпатии " према тој суплимнет. Јас сум со мутации и пијам Прегнатол ( со активен фолат + Б 12) и е со мнооогу нормална цена не сум сигура ама околу 500 /600 ден се , на истата фирма пијам Прегнатол DHA , Селен и цинк на Омником, мада сеге не ги пијам оти пијам Хаир Вит на Хеалт аид и таму има и цинк и селен, и биотин...и кога го прашав докторот конктерно за Прегнатолот ми вика топ се - НЕ ми сугерира ништо конкретно освен како пример фемибион ( што исто е со метилирана фолна и со ок цена). Додека кога бев кај друг доктор ми ги потенцира Имприл. Реално се скапи, па си продолжив и сум сеуште на оваа варијанта која ја пишав. Секако кој како што смета дека е исправно.
Поради возраста мене ми одобрија ваучер без да правам инсеминации. Имам 42 год. Со ниско АмХ под 1 одобруваат ваучер со донирани ј.клетки, но мислам дека може со поднесување на барање за ваучер со сопствени ј.клетки. За документи треба крвна слика со седиментација и глукемија, ХСГ, 2 спермограми, пап, брисеви, хив за двајцата
Бев на ехо, докторот ме прати да повторам бета четвртокот и денес понеделник нема голема промена, утре сум кај матична
Надеж секогаш постои, се надевам дека е некоја грешка во лабораторија, пуштам среќа да биде се’ во ред
Прашањево не е поврзано со инвитро оплодување ама тука ке добијам најточен одговор За маж од кој да барам упат за кариотип и за кај да гласи?
Kolku treba oporavuvane Fala ti gi procitav samo problemot e sto dosega nikoj ne mi rekol za histeroskopija a devet deset godini se boram so sterilitet, 10 15 doktori me pregledale i nikoj ne mi eekol deka moram histeroskopija. Ne znam dali treba ili e nacin za zemvene pari.
Девојки дали на сите со вакви мутации вклучуваат клексани пред трансфер? Пиев аспирин но штом завршив со микрогинонот докторот и него го прекина. Ми кажа после трансфер но читам дека многу примаат и две недели пред трансфер. Прашањето ми е дали терапијата со клексани ја одредува трансфузиологот или докторот кој ја води постапката