И И за двајцата е на исто место само твојот упат го дава матичниот гинеколог а на сопругот неговиот општ матичен на Гак на приземје ке ти кажат точно во која соба беше не се сеќавам бидејки правев претходната година
Feminki zdravo vaka jas imam napraveno 3 inseminacii neuspesni vo sisttina mesecov bese poslednata e sega sakam da podnesam vaucer za in vitro ,pred da pocnam so inseminaciite februari imam provereno prolaktinot tsh fsh e sega prasanjeto mi e bidejki ne se postari od 6 meseci tie najbitnite hormoni dali da idam da se bocnam na tretiov den od ciklusot ili ke mi gi priznaat ovie? Inaku inseminaciite mi se edna po druga
@ALISA0000 I da dopolnam moze ke ti bide od korist, dokolku upatite ne vi se za vo ist den, i se razlika od nekolku dena, ke gi zamolis istovremeno da ve bocnat, ke te usluzat, za da si zemete istovremeno rezultati
Aspirin ne e steta ni sega da primas, a za kleksani jas bi slusala tramsfuzilog, no tuka poveke se slusa citam ivf doktor. Za toa nemam pamet sto da ti dadam, tvoja odluka, a aspirin nema steta da pies, barem nedela pred transfer, jas licno go piev, imam isti mutacii kako vas. So srekja
Celosen hormonalen status ti treba, ne samo tie tri hormoni. Neka ti dade uput maticnata za treti den, znaat oni koi hormoni treba za ivf vaucer
Komplet hormonalen status trebat, dokumentite za ivf vaucer se soberat zaedno so maticniot ginikolog, tie znajt se sto trebat i kako trebat.
Здраво девојки! Пишав и во друга група, но верувам дека и дел од вас веќе имате искуство со ембриотрансфер. Ме интересира како сте се подготвувале при процесот за трансфер на замрзнати ембриони. Мојата приказна е следнава. Во февруари имав пункција, замрзнавме бластоцисти заради ризикот од хипер. Машки фактор, кај мене се'ОК. Препорака од ИВФ докторот беше да поминат 2 мензиси и да се јавам за подготовка. На втор ден од циклус ме прегледа и по шема ми даде циклопрогинова (белите танлетки) првите 5 дена 1х1, па следните 3 дена 2х1, па 3х1 и да се јавам на преглед на 12ти ден од циклус. Е, јас на 8ми ден од прогиновата почнувам да крварам оскудно, но присутно е. По консултација со докторот ми појача терапија 3х2. Според мене непотребно, дури и ми се појача крварењето. Дали на некоја од вас ви се сличило вакво крварење од прогинова или естрофем? И што сте правеле понатака? Се нервирам ептен, зашто си сакав трансфер на природен спонтан циклус и мислам дека крварењето од таблетките ми е.
Терапија за мутации одредува трансфузилогот. Гиноколизите обично ги почитуват нивните ставови.Обавезно на твојот гинеколог да му кажеш како примаш терапија Јас сум со мутации и од транзфузиолог имав терапија аспирин секој втор ден а клексан секој ден до два дена пред пункција. Два дена пред пункција нити аспирин ниту клексан. После пункција мислам нареднот ден пак почнав да се боцкам, помина и трансфер па се до тест на бременост. Со срека
Ти благодарам За пред пункција ми е веќе касно, за утре ми е закажана, но после тоа веднаш ке отидам до кај Јани. Гинекологот ги знае мутациите и препишаната терапија. Дали Јани сеуште е понеделник и среда во амбуланта?
Ако случајно не го добиеш Јани, обавезно и на гинекологот кажи му за мутациите . Може и тој да ти даде сугестија од кога и колку да примаш но сепак тоа е трансфузиолошка бранша и за мене е по релевантен. Ама како што знам по себе од Јани коментар подобро да го примаш отколку не ( мислам на после трансфер) Те чекаме со две цртички
Vo februari go kupiv od zegin na vodjnaska ama im beshe ostanat zosto rokot mu beshe do mart, moze nemaat nova pratka
Mila, jas imav oskudno krvarenje na 12 den od ciklus od cikloproginovata, koga go prasav doktorot, mi rece normalno e. Kaj mene samo eden den traese.
И јас имам мутации и тоа 8 мутации од 10. Трансфузиолот ми препиша аспирин и клексани 15 дена пред трансфер. Инвитро докторот ми рече да ги примам 5 дена пред пункција, со тоа што 2 дена пред пункција да ги прекинам поради можност за зголемено крварење, а да ги продолжам по пункција и трансфер
Здраво, ме интересира во однос на документација за ваучер: крвна слика дали треба двајцата партнери да имаат? и на што се однесува ова: доказ за платен придонес за здравствено осигуруванје?
Крвна слика со седиментација и гликемија треба само за тебе а тоа за здравствено е застарено, сега се’ е системски поврзано и не им треба доказ за здравстрено осигуривање, може ти да си имаш преку фирма ако си во работен однос или да си осигурена преку сопругот.