Вонтелесно оплодување

Discussion in 'Бременост' started by pozitiv, Nov 30, 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 vote(s)
    15.2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 vote(s)
    11.5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 vote(s)
    3.4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 vote(s)
    2.1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 vote(s)
    1.2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 vote(s)
    5.8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 vote(s)
    4.7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 vote(s)
    6.5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 vote(s)
    6.2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

313 vote(s)
    18.2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 vote(s)
    0.5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 vote(s)
    16.2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 vote(s)
    1.9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 vote(s)
    3.3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 vote(s)
    2.8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 vote(s)
    0.6%
  1. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

И
    И за двајцата е на исто место само твојот упат го дава матичниот гинеколог а на сопругот неговиот општ матичен на Гак на приземје ке ти кажат точно во која соба беше не се сеќавам бидејки правев претходната година

ALISA0000 likes this.
  2. Wannabemomm

Wannabemomm Активен член

Feminki zdravo :) vaka jas imam napraveno 3 inseminacii neuspesni vo sisttina mesecov bese poslednata e sega sakam da podnesam vaucer za in vitro ,pred da pocnam so inseminaciite februari imam provereno prolaktinot tsh fsh e sega prasanjeto mi e bidejki ne se postari od 6 meseci tie najbitnite hormoni dali da idam da se bocnam na tretiov den od ciklusot ili ke mi gi priznaat ovie? Inaku inseminaciite mi se edna po druga

3. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

@ALISA0000 I da dopolnam moze ke ti bide od korist, dokolku upatite ne vi se za vo ist den, i se razlika od nekolku dena, ke gi zamolis istovremeno da ve bocnat, ke te usluzat, za da si zemete istovremeno rezultati

4. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

само за него ми треба за женската имам веќе е боцната чекам резз

Nela_21 likes this.
  5. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Aspirin ne e steta ni sega da primas, a za kleksani jas bi slusala tramsfuzilog, no tuka poveke se slusa citam ivf doktor. Za toa nemam pamet sto da ti dadam, tvoja odluka, a aspirin nema steta da pies, barem nedela pred transfer, jas licno go piev, imam isti mutacii kako vas. So srekja

6. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Celosen hormonalen status ti treba, ne samo tie tri hormoni. Neka ti dade uput maticnata za treti den, znaat oni koi hormoni treba za ivf vaucer

7. Luna OM

Luna OM Активен член

Komplet hormonalen status trebat, dokumentite za ivf vaucer se soberat zaedno so maticniot ginikolog, tie znajt se sto trebat i kako trebat.

8. Bislimska

Bislimska Истакнат член

Здраво девојки! Пишав и во друга група, но верувам дека и дел од вас веќе имате искуство со ембриотрансфер. Ме интересира како сте се подготвувале при процесот за трансфер на замрзнати ембриони.
    Мојата приказна е следнава. Во февруари имав пункција, замрзнавме бластоцисти заради ризикот од хипер. Машки фактор, кај мене се'ОК. Препорака од ИВФ докторот беше да поминат 2 мензиси и да се јавам за подготовка. На втор ден од циклус ме прегледа и по шема ми даде циклопрогинова (белите танлетки) првите 5 дена 1х1, па следните 3 дена 2х1, па 3х1 и да се јавам на преглед на 12ти ден од циклус. Е, јас на 8ми ден од прогиновата почнувам да крварам оскудно, но присутно е. По консултација со докторот ми појача терапија 3х2. Според мене непотребно, дури и ми се појача крварењето.
    Дали на некоја од вас ви се сличило вакво крварење од прогинова или естрофем? И што сте правеле понатака?
    Се нервирам ептен, зашто си сакав трансфер на природен спонтан циклус и мислам дека крварењето од таблетките ми е.

9. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Терапија за мутации одредува трансфузилогот. Гиноколизите обично ги почитуват нивните ставови.Обавезно на твојот гинеколог да му кажеш како примаш терапија Јас сум со мутации и од транзфузиолог имав терапија аспирин секој втор ден а клексан секој ден до два дена пред пункција. Два дена пред пункција нити аспирин ниту клексан. После пункција мислам нареднот ден пак почнав да се боцкам, помина и трансфер па се до тест на бременост.
    Со срека

Karanfilce14 likes this.
  10. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Ти благодарам:l: За пред пункција ми е веќе касно, за утре ми е закажана, но после тоа веднаш ке отидам до кај Јани. Гинекологот ги знае мутациите и препишаната терапија. Дали Јани сеуште е понеделник и среда во амбуланта?

11. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Ако случајно не го добиеш Јани, обавезно и на гинекологот кажи му за мутациите . Може и тој да ти даде сугестија од кога и колку да примаш но сепак тоа е трансфузиолошка бранша и за мене е по релевантен. Ама како што знам по себе од Јани коментар подобро да го примаш отколку не ( мислам на после трансфер)
    Те чекаме со две цртички :sun:

Meckicja likes this.
  12. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Vo februari go kupiv od zegin na vodjnaska ama im beshe ostanat zosto rokot mu beshe do mart, moze nemaat nova pratka

13. HeLenna

HeLenna Популарен член

Mila, jas imav oskudno krvarenje na 12 den od ciklus od cikloproginovata, koga go prasav doktorot, mi rece normalno e.
    Kaj mene samo eden den traese.

14. Mina888

Mina888 Истакнат член

И јас имам мутации и тоа 8 мутации од 10. Трансфузиолот ми препиша аспирин и клексани 15 дена пред трансфер. Инвитро докторот ми рече да ги примам 5 дена пред пункција, со тоа што 2 дена пред пункција да ги прекинам поради можност за зголемено крварење, а да ги продолжам по пункција и трансфер

Rtulka, Dijana DM and Blondie715 like this.
  15. Mina888

Mina888 Истакнат член

Ако не се поминати 6 месеци можеш да ги поднесеш тие

16. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Здраво, ме интересира во однос на документација за ваучер: крвна слика дали треба двајцата партнери да имаат? и на што се однесува ова: доказ за платен придонес за здравствено осигуруванје?

Sienna_MK likes this.
  17. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Крвна слика со седиментација и гликемија треба само за тебе а тоа за здравствено е застарено, сега се’ е системски поврзано и не им треба доказ за здравстрено осигуривање, може ти да си имаш преку фирма ако си во работен однос или да си осигурена преку сопругот.

Sandra91 likes this.
  18. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

фала ти:) и уште нешто, дали сте пракале рез од биопсија кај случаи на машки фактор?

19. Tiffany01

Tiffany01 Истакнат член

Zdravo,krvna slika dali uste vazi 6 meseca?

20. Mina888

Mina888 Истакнат член

Ми закажаа пункција за 2 дена. Денес Естрадолот 650. Што мислите за резултатов.