Nemam takvo iskustvo no milsam deka dokolku dokolku ne go imas koristeno mozes da podneses pak barane no dokolku ti e istecen rokot kaj dokumentite, mora pak da gi napravis,
Odi vo FZO pozadi majka tereza. Pobaraj si priem i ke bides na cisto mila. Ke im objasnis i nosi nekoj dokument za dokaz, ke ti kazat sto treba da podneses i procedura kako odi. So srekja
Не знам во сабота дали боцкаат, дека е државно, па ако боцкаат може нема тој ден резултати, мислам ако некоја знае за сабота нека каже, јас сум била само во работен ден.
Zdravo na site. imam pocnato postapka za invitro i pred transfer imam terapija. I ednite tableti Tacrolimus mi trebat samo cetiri a vnatrr paketceto ima 60. Dali eventualno ima da kupam od nekogo. Stvarno mnogu se i nisto ne mi trebat posle transfer
После прележан Ковид, колку време е потребно да помине за следен трансфер? Некоја ако има искуство да сподели.
Najdobra apsoecija Imas vo sromakot ( masni naslagi se tamu) a bolka individual o nekogo boli poveke vo stomak nekogo vo raka mene vo raka me bolese ok eke I poveke modrici.vo stomak primav od pred transfer cela bremenost I mesec po poradjaj.
Bilo kakva bakterija e rizik za plodot da ne zboram deka ke moras antibiotic a toa uste vo faza na oformuvanje po Moe podobro cisti brisevi I da si pocnes kako treba kaj si cekala tolku pocekaj uste nekoj mesec da si sredis sostojbata .
I toj I toj protolol pisuva transfuziolog no posleden zbor e na ivf doktor obicno koga ima punkcija I transfer posle transfer zaradi krvarenje a Ako se odi so kriotransfer togas porano.
Јас се боцкав во Јане Сандански, дежурна служба (работат од 19.30 до 7, а за викенд постојано) и сите беа многу фини.
@Nbnbnb , фала ти од срце Јас многу размислував и се одлучив уште пред два дена ама не стигнав да пишам- нема да правам сега ет. И да не многу страшно, и да има шанси да се имплантира, ако не се случи тоа ќе го минам цело лето во себе-обвинување и депресија и со мисла дека готово, немам веќе ембриони, се' ќе мора одново... Не сакам така да го минам единствениот период во годината кој ми е по-лајт и можам да шетам и да правам генералки и да уживам (по обратен редослед, де ). Фала ви на сите, па да се читаме за убаво а јас ќе и ќе .
Devojki Iskustvo so endometrial scratching (grebenje)? Boli Ili ne? Koga pravev ERA naj golema bolka vo mojot zivot, edvaj izdrzav dobro bese nekolku minuti. Sega za grebenje sum kaj istata doktorka i ne znam sto da ocekuvam
Ne trae ni 2 min, mene mesec pred transfer me pravese Ivanovski, nisto ne osetiv. Mnogu ima pozitiven efekt za implantacija. P.S neka se izjasnat i drugi, zosto mene drugarkive koi site se doktorki, mi vikaat deka sum "konj" za bolka
Samo 2min? Mene mi rekoa 15-20min si vikam sto grebenje ke bese. A za bolka I Jas izdrzuvam no koga pravev biopsija za ERA testot mislam ke umrev na stolot, prv pat i viknav na glas a doktorkata mi vikase vo red e scream, i znam deka me mrazis sega
A se sekavas na Koj den od ciklus pravese? Mene doktorkata mi kaza se pravela od 20-25 den najkasno i mi zakazaa termin mi se paga 20 den od ciklus
Ne mozam toa da se setam tocno koj den bese. Samo znam deka Ivanovski mi objasni deka mal skrecing napravil, e sega zosto mal i kakov e toj "pogolem" ne znam. Sigurno si procenuva doktorot.