Да јас не го искористив,имав миом, имав прво операција и после неколку месеци повторно си поднесов документи и ми одобрија
Дали некоја сега правела ивф во плодност приватно,краток протокол ,ме интересира дали се качени цените и приближно колку плативте
Jas imav projaveno sipmtomi nedela dena pred planiraniot ciklus pa mi odlozija za sledniot togas. Sto znaci negde okolu mesec dena pokasno
Otidov da si go zemam boleduvanjeto no maticnata sakase da me vidi i na eho. Od denes vleguvam vo 4ta nedela a vekje ima sakus i duri pocnal da se formira embrionot. Sega za sega e eden iako pred da me vidi za ovaa vrednost na betata rece deka lici na dve. Imase eden ubavo formiran sakus i nesto drugo sto mnoogu malku se gledase i ne bese definirano. Povekje i licese na del od endometriumot ama definitivno ne bese sakus. E sega spored nea toa sto go videla na eho odgovaralo na sredina od 4ta nedela i mnogu i licelo kako prirodno da se fatilo ama toa e mnogu filmsko scenario spored mene a i ne e ni bitno i nitu ima kako da se doznae. Kako i da e, so Gospod napred
Девојки колку време после пункција чуствувавте болка? Се трпи ама се осеќа и на одење и кога лежам. Прочитав дека може да биде хиперстимулација и сега паника. Подуен стомак или гадење немам. Не ми препорачаа ништо превентивно да пијам трансфер понеделнк на 5 дневни ембриони
Nemoj da citas sve sto ima na internet moj sovet, barem ne negativni raboti, misli pozitivno . I jas imav bolka vo prvoto ivf i koga go prasav dr mitko mi rece am cela kosnica na jajce izvadevme okolu 15 16 jk. Ama za nekolku dena pomina. Pij mnogu tecnosti i misli deka od ponedelnik trudna ce si
И јас имав исти болки 3 4 дена сигурно не се плаши нормално е да се има такви болки пи многу течности колку можеш повеќе
Devojki prolaktinot mi e malku povisok od toa sto treba , od bahceci mi vikat ne e problem a ginekolog mi velit so tolkav nivo ne smeat da te vmetnat vo postapka za ivf bez da ti go sredat prolaktinot. Sega sum vo najgolema dilema. I i tiroidna mi bese malku pokaceno. A nikoj pat dosega ne sum imala problem ni so prolaktin nitu tiroidna ama toa e.
Многу вода и протеини, ќе помине болката. Кај мене извадани 19 јајце клетки и не дојде до хипер, иако и јас си правев филм и се плашев, така да само позитивно. Држам среќа за позитивна бета
Jas pravev kratok protokol vo New Born. Uste dva dena transfer ke mi napravat. So vaucer preku fond no i 1000 evra spremajte si dekaa tableti inekci zamrznuvanjr itn
Имав прв обид со ваучер, со долг протокол кој заврши без трансфер бидејки не се оплоди ј.к. - дали тоа значи дека ваучерот е искористен и треба да де аплицира за нов?
Девојки, ја подарувам терапијата на сликава. Овунормот и бускопанот се отворени и делумно користени, микрогинонот е цело, неотворено пакување. Ги испраќам исклучиво по Карго (трошокот за достава е ваш), затоа е најдобро некоја девојка што и се потребни, да ги земе одеднаш сите. @Queen*** јас имам правено ИВФ на краток протокол на приватно, процедурата вклучително со замрзнување на ембриони ме кошташе околу 3000€. @aaabbbvv честито и со лесно. Бхцг не е секогаш показател за мултипла бременост. Кај мене по трансферирани две бластоцисти, на 14 ден од трансфер бхцг беше 2100, уште во черврта недела се виде еден сакус на ехо, немаше никакви знаци дека воопшто се случила имплантација на второто. @Angie77 јас правев скречинг на ендометриум во амбулантски услови на 20 ден од циклус пред циклусот на кој имав трансфер. Се напив пола саат претходно кетонал и дијазепам од 2мг, не осетив никаква болка при самиот скречинг, само нелагодност при внесувањето на инструментите внатре. @Doris_ постои можност да се договориш со клиниката каде што било ин витрото да си ги платиш инекциите и пункцијата што веќе си ги искористила и ваучерот да не го пуштаат во ФЗО, туку да го чуваат за следниот обид. Во спротивно доколку е веќе пуштен, се смета за реализиран без разлика што немало трансфер. Ти си добила терапија и имало и пункција и оплодување, значи 2/3 било искористено од она што го покрива ФЗО. Прашај си го докторот.
Зависи каде сте го правеле инвитрото,некои клиники зависно нивните протоколи на работа би ви го должеле трансферот а се останато би си платиле приватно,но бидејќи ви останал само трансфер не ви е исплатливо подобро е после 6 месеци да си аплицирате за нов ваучер.
Девојки се јавив во Њу Борн за брис на ендометриум ми кажаа цена од 12.000 денари, а овде на форумов прочитав дека е 2000-3000 денари. Јас нешто сум грешка или цениве рипнале ?
Ај нека кажат другиве девојки ама мене ми личи на грешка. Јас бев пред две недели и се договаравме за хистеро со скречинг и ки рекоа околу 17000
Кои документи требаат за поднесување во фондот за ваучер? веќе размислувам за ивф. Девојки мои јас бев пак на киретажа. му престана срцето во 8 недела. три абортуси до сега и ќерками среќа моја дар од бога! Хепатитот го излечив веќе го нема барем тоа е во ред. фала му на господ. незнам што да правиме дали да се обидеме повторно или да одиме овој пат на инвитро. Се размислувам уште еднаш да се обидеме можеби ќе имаме среќа. така си мислев сега кога се обидувавме за второ ама ете пак не бидна за жал. правев муабет со др Гуржанова веќе имале сигурно кај нив генетско испитување 400 еу по ембрион. можеби ќе се одлучиме за ивф. барем најсигурно ми е некако смачено ми е веќе од киретажи и разочарувања