Потполно те разбирам за киретажи и разочарување и страв од повторен абортус. Јас бев во иста ситуација и се одлучивме за генетско испитување на ембриони пред трансфер. Мој совет да си собираш документи за ваучер и кога веќе има можност за генетско испитување кај нас да го направите па дури тогаш трансфер Жива и здрава нека е ќеркичката, побрзо да си добие братче или сестричка
Здраво девојки, нова сум во оваа тема, имам 28 години и за прв пат правев инвитро на 28 мај имав ембриотрансвер, бластоцисти од 7 дена. Вчера на 5ти ден од трансфер имав кафеав исцедок, но само на бришење, докторот вели нема место за паника, да одмарам. Примам прогестерон дело, плус пијам утрогестан. Ве молам дали некој имал вакво искуство со кафеав исцедок, сепак сум исплашена и многу загрижена. Би благодарам❤️
Девојки здраво, ми треба Ваша помош. Во Понеделник ми закажаа пункција а од денес ми рекоа да купам таблети витамин ц и калциум, во аптека ми викаат дека таблети само калциум немале, имале само шумливи таблети...па незнам дали тие да ги купам...вие какви користевте. Ви Благодарам
Добар дрн феминки, дали знаете дали следува боледување за ин витро процес, добив ваучер од фондот и воедно сакам да ми споделите искуства со др.трајковски и др.петановски, јас до сега одев кај органџиски штип, ама ин витро не сакам таму. Ви благодарам на одговорите
Боледување ви следува но 2 недели од матичниот гинеколог после трансферот а потоа зависно од бременоста ќе си продолжувате боледувања можете да си го земете одморот и да си завршите комплетно работа или пак да влечете Боледувања од матичен општ,стоматолог,итн а за докторите и двајцата се одлични стручњаци во својата работа ваше е да си одлучите кој ќе го одберете.Поздрав и ви посакувам успех
Слушај си го докторот, нема место за паника, покриена си со терапија, многу честа појава при инвитро постапка. Одмарај и уживај, за некој ден да се израдуваш на позитивен тест Со лесно!
Многу ти благодарам, во вакви денови поддршката е најбитна Дај боже сите да си дочекаме позитивни резултати
Правев пункција и сега ми препишаа покрај суплементите и естрофам 3×2. Малку ме буни во упатството прочитав ако си бремена треба да се прекинат. Дали овие се пијат до трансфер само?
Nesto povekje okolu bolki/grcevi posle pozitiven test? Do koga e normalno da traat? Od pocetok imav tapa bolka odnvreme navreme i ja smetav kako dobar znak. Generalno bese mn slaba i pominuva po 5-10 minuti. Sega se zagrizuvam deka nekako poslednive 2 dena po cesto i malku posilna e.. kako pred dobivanje. Ama se pojavuva pa ja snemuva i celo vreme taka eve konkretno poslednive 2-3 saati Denes mi e 16i den od transferot
И мене ми ги дадоа после пунција ама 2×2. Ми кажаа дека и после трансфер ке останат тие во терапијата
Јас додека примав инекции терапии до пункција одев на работа деновите кога требаше да одам на контроли користев словодни денови од одмор пункцијата ми се падна во четврток и петок пак ден од одмор бидејки после пунцијата имав болки што е нормално и од понеделникот односно денот на трансвер отворив боледување од матичен гинеколог до позитивен тест и потоа натаму следува продолжување од комисија доколку има потреба
Јас имав болки како менструални до 8 или 9 недела потоа се намалија нормално е да има такви болки да не се само некој неиздржливи