Zdravo, Kazete mi dali nekoj ispituval trombofilija(AFA, ANA,MTHFR mutacii) i dali pravat takvi ispituvanja vo privatnive laboratorii Avicena, Biotek?
Девојки, утре во 20:00h треба да примам пролутекс пред трансферот во понеделник а вагиналети утрогестан ставам 2 пати дневно по 2 од 200 сабајле и навечер. Е сеа да не дојде до некој проблем ако дојдат едно по друго.. прво инекцијата па вагиналетите..да не треба намалување на дозата... Пред трансфер знам дека треба да ги испијам.. за дозата не беше напоменато ништо но премисла ми е. За инекцијата ми беше потенцирано навечер а ја зашеметена од анестезијата одвај само неколку прашања поставив. Ова сум го испуштила
Мене една сеста по пункција ми кажа пролутекс навечер, а сестрата на докторот ми рече пролутекс сабајле пред трансфер. И јас сега викам на кој да веруваш?
Мене на листот после пункција што ми го даде ембриологот кај што ја пишува целосната терапија што теба да ја пијам пишува во 20:00 пред ЕТ а со сестрата додуша не се ни слушнав.. не ми се ни јави
И јас ги примив така и да ти се во исто време вагиналета со прилутекс не е приблем на листот што ти е даден како пишува така прави и јас ја ставав пролутексот во 20 часот и потоа одма вагиналета ,сабајлето пред ет ке ја испиеш
Терапијата ја одредува докторот во кое време што и како ке се прима затоа како ти пишува на извештајот што ти е даден така прави сепак докторот знае во колку часот ке ти биде трансверот
@Bebce ❤️❤️❤️ Ти благодарам. Сеа ми се јавија да ми потврдат дека во понеделник во 07:10 треба да бидам таму.
Правев пункција извадени 6 од кои 5 ј.клетки. Денес ми се јавија 3 се оплодиле од кои 1 е во ред, а за поконкретно ќе ми кажат утре. Исплашена сум. Цела во прашалници. Прво инф. Што ако остане на 1, па нема да имам да замрзнам. Дали има шанси и за другите 2. Колку обично се оплодуваат и колку замрзнуваат, знам дека е индивидуално, но какво е вашето мислење. Ми треба мала утеха. Се извинувам
Neka se razvie toa ednoto i da ti napravat i transfer, pa daj boze da zabremenis i da se opustis togas nema da se prasuvas zosto ne ostana nisto za zamrznuvanje... Ova ti go pisuvam za da se opustis, da mislis pozitivno i da ne se optovaruvas za idni transferi..... Ti posakuvam sreka
Не се секирај за бројката мене 16 ми извадија од кој само 6 се оплодија што значи дека немора да значи фека дите ке се оплодат нека биде се во ред и дај боже да се фати тоа едно па за друго ако нема за замрзнување здравје ке има и други решение повторно со стимулации пак пункција не е ништо страшно има многу што воопшто не замрзнуваат туку си тераат се од почеток така да ти држам среќа тоа едно да ти ја донесе најголемата среќа во животот