Јас го примав едниот пат фостимонот мускулно (во бут), но не се боцкав сама. Треба да одиш да те боцне сестра. Гледав на видеа во Америка се боцкаа сами и мускулно ама јас не би се осмелила. Инаку фостимонот може да се става и поткожно. Кога ми ја намалија дозата (150 IU - тоа е две ампули и една водичка) тогаш ставав сама во стомак, поткожно.
Да и јас сум кај него и Анита ми објасни дека сѐ што е со две и повеќе водички мора мускулно за да се стави одеднаш целата доза.
Jas imam pozadi mene 3 ivf od koi se izvadeni 15 -16 jajca od koi se oplodeni 6 embrioni, pa dve vrateni nazad i na kraj kompir od site ivf, a ednata dto napravi so mene ivf dve jajce kletki eden embrion vraten nazad, i sega ima cerka vo race .
Zdravo devojki pocnav so kratok proces na invitro, vo ponedelnikot imav punkcija imav 3 izvadeni jajce kletki od koi samo 2 se razmnozija, inaku vo Plodnost Bitola pravam kaj Tashe. Vo cetvrtokot imav transfer embriologot mi rece deka mnogu e zadovolen od edniot embrion ama malku me zagrizi mi rece da ispitam za D.dimeri da ne slucajno toa mi pravelo problem zosto prethodnite 2 obidi mi bea neuspeshni.mi rece kleksane da primam.Deneska mi se javi mi rece deka sum imala mala pokacenost ama ne e strasno pokriena sum so kleksani.Me interesira dali nekoja od vas primala posle transfer kleksani i dali navistina ima vrska so toa shto prethodnite 2 pati mi bea neuspesni poradi toa sto ne primav so niv terapija. Izvinete na dolgiot post❤
Zdr, ne nekoja tuku skoro site primame kleksan, jas barem 2 pati na den sum se bocnala, gi davat i kako preventiva...ne grizi se kleksanot veke mi e del od zivotot, primi go bez gajle bockaj se sama ne e nisto strasno i ti posakuvam uspehh do kraj.
Iskreno ne znaev deka i kako preventiva gi davale ama i prvite 2 obidi nemav nisto ispitano nikoj ne mi kazal deka treba
Да и јас се боцкам секој ден на почетокот примав и аспирин но потоа останав само на клексан и ке продолшам да се боцкам најверојатно до крај
Se javiv vcera da prasam,prv pat ke ispituvam i ni jas nez sto treba tocno sto spaga vo genet.mutacii Ne se zakazuva,odis vo labaratorija ti zimaat krv i rez za 3 nedeli.
Здраво, ако може да ве прашам клексанот каде го боцкате, во рака или стомак? Ги прашав и сестрата и докторот, и двајцата ми кажаа клексанот да го боцкам во рака, бидејќи наутро боцкам Prolutex во стомак. Само втора недела како се боцкам со клексани во рака, а јас веќе имам големи модрици, дури на некое боцкање ми се прави како топчиња топчиња на местото каде што е боцкано и имам болка. Дали може клексанот да го мешам, да го боцкам еднаш во рака а еднаш во стомак? Да не преставува некаков проблем, бидејќи наутро во стомак боцкам Prolutex? Досега не сум поробала да боцкам клексан во стомак, а можеби пак и таму ќе се појавуваат модрици и болки? Поздрав
Јас со клексанот се боцкам во стокак и фала богу до сега нема ниту една модрица. Пробај ставањето да биде многу многу пополека вбризгувањето мислам дека затоа излегуваат модринки. Моментално не се боцкам со пролутекс, но ако се боцкам тоа би било пролутекс во стомак од една страна сабајле, клексан вечер во другата страна на стомак. Не сум прашала дали има проблем да се боцкаат и двете во стомак
Фала Фала ти на одговорот. Ако може уште да прашам, дали го боцкаш под агол од 90 или 45 степени? И дали го истиснуваш воздухот да потече една капка од иглата, пред да го боцнеш? Првите клексани ги боцкавме веднаш, без да го истисниме воздух, мислевме затоа ми се прават модринки, сега почнавме да го истиснуваме воздухот, но пак се прават модринки. Поздрав
Клексанот слободно боцкај го во стомак, и на мене ми е потешко во рака, повеќе боли и имам модрички, ако примаш пролутекс преку ден во стомак, слободно од друга страна на стомак навечер можеш да боцкаш клексан, никаков проблем нема. Воздухот никако не се истиснува, тоа не прави никакво олеснување од аспект на модрици, воздухот е за целосно да се истисне течноста од шприцот, го боцкам под агол од 45 степени Со лесно и пуштам среќа за успех
Јас клексанот го боцкам во стомак кога боцкав и пролутекс и клексан пролутексот го боцкав во 16 часот на едната страна а клексанот во 20 часот на другата страна така ми се погоди инаку воздихот не го испистам го боцкам под акол од 90 степени еве фала му на господ веке скоро 5 месеци немам ниту една модринка а го боцкам се во едно мало место што сум си го почнала од почеток не низ целиот стомак
Маж ми ме боцка. Не се истискува воздухот само ја удира инекцијата исправена и малку ја притиска. Ја става под 90 степени и многу пополека како што ти кажав и претходно и на крај кога ќе ја вбризга целата течност чека уште 5 секунди па ја вади иглата.