Девојки златни, заврши и мојот трансфер на едно ембрионче- така одлучил докторот. Сега ке си чекаме ова со полнава бешика мислам дека е нај тешкиот дел хаха. Се измокрив после 20тина минути. Ете си мислев ако отидам одма ке ми испадне ( знам дека теоријава не држи вода но женски памет) некогаш мисливе се посилни од нас
Заборавив да напишам во врска со терапијата. Останува истата како и после пункција. Империл, утрогестан, естрофем, декортин, клексан и аспирин. Некако малку да не е Не кажаа ни за прогестерон депо ни пролутекс
Мене ми е денес 9ти ден од трансфер, после трансфер примам само инекции прогестерон депо (третата последна ја примив денес) утрогестан и фемибион 1 друго ништо...
Devojki transver na 2embrioncinja tridnevni pozitiven test na 7mi den bleda linija B-HCG na 14 den 622. So sreka i lesno na site
На здравје трансфер, со лесно да ти минат деновите во одбројување, да се израдуваш на позитивен тест. Прогестерон воопшто не е малку, 2*2 вагиналети, јас примав 2 вагиналети навечер и на 3 дена се боцкав со пролутекс, така да покриена си со терапија Прекрасни вести мила, да си имаш најлесна бременост
Каде е институт за медицинска хистологија и ембриологија? Ова во склоп на државна ама каде точно..? И што треба за спермограм и како е процедура? Дали треба некој тест пред спремпграм да прави? Матичната го прато да прави спермограм. Фала ви.
Девојки до која недела пиевте естрофем? Ако некоја знае зошто го продолжуваат и после позитивна бета и прво ехо, која е функцијата на естрофемот во прво тромесечие, зошто се прима?
Zdravo feminki. Denes bese mojot transfer. Dve embrioni Blastocisti AA i 5 zamrznavme. Terapija kako pred transfer. Dostinex, Utrogestan Aspirin Tacrolimus Decortin Diazepam Enoxparin Progesteron Depo Proluteks . Mislam deka dobro sum pokriena so terapija. Inaku vo New Born kaj dr Tatjana. So lesno na site sto poveke bebinja.