Da mila i diazepam. Za da ne se ima grcevi i matkata da se smiri. I jas prasav vikam moram Diazepam. da rekoaa i taka gi zemav .
I nie sega zedovme upat za tamu i ne znaeme kako. Isto za amh za mene kaj da zemam upat. I za kade treba da glasi.
A Jas da prasam go pievte I na den na transfer i potoa uste 3 dena? Od kolku mg i mesto diazepam dali moze lexilium?
Ajde so lesno na esen jas imav uspesen kriotransfer na priroden ciklus so posleden embrion I sega imam bebe.
Zdravo devojki denes bev na kontrola na 14 den od kako primam Dekapeptil i 5 gonal imav vkupno 16 folekuli na dvata jajnici, mi zedoa krv za hormon LH. Sega mi se javi sestrata i mi kaza deka LH mi e nisko denes i utre da prodolzam so Gonal 150 a cetvrtok i petok 75 Gonal i 75 Meriofert i sekako Dekapeptil se nadevam nema da izleze nekoj problem nekoj so slicno iskustvo da mi kaze nesto vo vrska so LH
Sestrata mi rece LH ti e nisko zatoa i mi dadoa Meriofert 75 navistina ne razbiram prva stimulacija mi e ovaa a i ova malku me voznemiri se nadevam nema da se iskomplicira nesto
Само лх испитуваше? Да побараш да ти ги пратат резултатите па да ги протолкуваме? Само 5 дена си на стимулации? Лх што е низок е супер и треба да биде. А стимулации се примаат подолго за да пораснат убаво фолекулите, мислам дека немаш простор за грижа, мене ми личи дека добро си оди процесот.
Vo New Born mislam do 4 rabotat nema da mozat da mi gi pustat rezultatit daj boze da e se vo red taman se izraduvav deka se odi dobro ova me zbuni ke vidime sabota sto ke kaze doktor Vladimir fala mila
Веќе еднаш пишав никој не ми одговори. Дали знаете некоја замена за Lanzetto спреј бидејќи го нема никаде во МК?
Колку што знам ланзето е естрадиол и ако го нема во мк доктори не би требало да го препишуваат и да понудат достапна алтернатива. Пробај да го набавиш од Косово, има членки кои нарачуваат лекарства од таму.
Apcinja Estrofem ti e isto. Ke vidis vo upatstvoto kolku se vnesuvase so edno spricanje od lenzetetoto,zavisno od dozata na estradiol koja treba da ja primas ke si pretvoris vo estrofem, kolku pati dnevno i kolku ke primas ke si go prasas doktorot. Druga zamena nema. I ne znam zosto go prepisuvaat, koga go nema.