Devojki kaj mene odluci dr so kratok protokol da odime nesto info kolku vreme trae i sto znaci kratok tie sto imate iskustvo i kolku pari e zamrznuvanje embrioni vo nju born fala vi
I kaj mene bese so kratok protokol. Od vtor den pocnav so terapi inekci Gonal.pa na folikometrija pa taka po red kako.sto rastea folikuli taka odlucuvase za terapija. zamrznuvanje e 24150 den. za edna godina i ti gi cuvat 5 godini no drugite godini po 6000 den participacija Punkcija mi napravi 13 den a 18.05 bese transfer na dve Blastocisti AA embrioni. Pak terapija pa sega cekam smireno rezza 14 dena. Drugo nesto ako ve interesira ve molam prasuvajte.
Мене ми го одобрија за точно 1 месец. Суплементи би требало докторот да ти каже што да пиеш. Обично се пие метилирана фолна, Б12, Б комплекс, витамин Д и Е.....
Da, zatoa go otkazhuvame procesot, terapija samo na Lenzzeto sum isto e estradiol, deneska postignalo debelina 8mm
Zenski, nekoja sto ima praveno in vitro kaj dr Vladimir od New Born neka mi pise da poprasam nesto...
Дали се јавуваат после година да прашаат дали да ги чуваат ембрионите или треба јас да се јавам? Имам 2 од мај прошла год, уште не се јавиле.
А како оди купувањето од Грција, знае ли некој? Треба ли нешто рецепт, белешка од др? И од колку мл беше пролутексот? Јас го фрлив оној со поминат рок,ама ако одам ако е поефтин да си купам? Имаше ли различни милилитри или јачини или еден е само?
Zdravo, Denes mi e peti den od transfer na embrion. Spored doktoro pomina se OK, no neznam dali e od utrogestanot koj koj stavam no imam nekakov sluz, ne vo nekoi golemi kolicini no mi stvara panika deka moze I nesto ne e vo red. Ve molam dali nekoj imal vakvo iskustvo. Mene mi e prvo invitro☺️pa me fakja malku panika.
Kakva boja e sluzot. Od utrogestan i jas imam no kako bel kako pozolt. nd bidi pot stres. I za mene e 5 den od transfer so sreka. kaj pravese Invitro?
Bel kako belo pranje.....vo Sistina....moze I da taka treba...so srekja neka ni e... Pa da si piseme za pozitivna testovi
Amin. I jas imam od utrogestanot. A dokolku ima kako pink.ili kafravo togas izvesti go lekarot nesto prekinuva od Terapija. Ne daj Boze. So ubavo so lesno ❤️