Bez diagnoza ni vie , ni soprugot i imate dve neuspesni transferi? Kade prajte ivf vo koa klinika? znaci infirtilitet bezpricina imate?
Јас бев многу исплашена за првите 3 трансфери и гледав што повеќе да лежам. За четвртиот ( кој за прв пат беше успешен и еве ме терам 37ма недела) на трет ден од трансфер патував со авион до Франција каде што живеам. Она на што внимавав е само да не претерувам и да не кревам потешко од 3 кг.
Blagodaram sto ni davate nadez vie sto ste uspeale. Jas denes 6 den od transfer otidov na rabota. Posto rabotata mi e lesna i nekako ubavo mi dojde. Ne krevam nisto ne rabotam niz doma nisto. Samo za moja licna upotreba
Mi imaat spomnato demek i da ne se vozelo vo kola po nasive krs patista ako ne si od Skopje, pa kolku i toa ima vrska stvarno ne mi e jasno ako saka Gospod, ke se vrodi plod-samo toa mi e jasno
Sepak se ni e psiha na site nas mnogu razmisluvame i na se vnimavame. Da ne zaboravime ima zeni koi ivf pravat vo Bitola a se od Sk, ili od vnatresnosta pravat vo Sk, isto i zeni od Srbija doagaat do tuka itn.... Samo pozitivni misli, bez optovaruvanje, slusaj muzika, citaj knigi, meditaraj i uzivaj kako veke da si bremena - kako zracis taka privlekuvas....I veruvam deka i bremena ke bides
Ja so ako sum od skopje,od eden do drug kraj na skopje se isklckav cel pat, gradska voznja beter e od avtopat. Da ne razmisluvame poarno
Дечки, дали мора да се плати за цела година за чување на ембриони во Њуборн или може за месец два, пошто нема да ги враќаме, а пројдоа 2 месеца веќе?
Најдобро да им се јавиш и прашаш мислам дека ако ти се од повеќе од 3месеци сигурно се паќа за цела година
Kaj naj site patista se krs toa nema vrska jas ne ostanuvav nikade si dojdov doma a ne sum od skopje imam 100 km do doma taka da kako treba da bide taka ke bide samo pozitivno i do dobri misli i se ke bide dobro
Devojki imam neotvoreno argifertil od turcija koi se po sostav isto ko profertil za mazi, koja e zainterwsirana neka mi pise .
Тие денови после трансфер по цел ден возев натака навака зашто имав обврски. И беше успешен трансферот.
Сакаш да ги уништиш а се мислиш дал ќе ги платиш овие 2 месеци што прошле?! Ако е така тогаш нема што да плаќаш. Ќе ги уништат и готово. И моите у Систина "така" лежат таму. Ниту ми се јавиле за плаќање ниту ништо . Они имаат право да ги уништат ако во рок од 3 м не платиш чување за следната година . Ама обично се јавуваат пред да ги уништат
Не можам да се наканам да се јавам од што нејќам да се откажам, ама ќе морам. Си мислам дека може да речат дека они ги чувале па да платам ретроградно. Ако не па нека седат, ќе им кажам кога ќе се јават дека не ги враќам. Со тешко срце.