Во мојот договор стои дека доколку во рок од 3 м не се јавам да платам за чување за следната година они автоматски имаат дозвола да ги уништат . Така да немаат право да бараат ретроградно плаќање . И јас со тешко срце ќе ги уништам. Бар да не ги мислам и да не се нервирам веќе
Може пак да замолам за е-маил од фондот, баш од кај ивф одделот(комисијата) што и да е, please please Неколу жени пишаа дека наместо на тел па и да одиш (не сум од Ск) мноогу брзо одговараат на маил. Ај пак ве молам кој го знае да ми го пиши, thanks
И јас имам уште 2 во Њуборн, ги мислам нонстоп не сум ни да ги уништам ни да ги вратам, многу тешка одлука, ептен тешко ми паѓа носење конечна одлука уфф
Јас ќе правев трансфер, пак со боцки и диети и витамини, ама маж ми не сака. Тоа уште потешко ми паѓа. Толку мака за да ги добиеме и сега да се откажам.
И ние ради боцки и ради годините се двоумиме, немам сила сега одма пак да проаѓам низ истото, а за да одложам уште некоја година е касно веќе, ептен сме на два ума,стварно е тешко да кажеш ги нејќам
Дали некоја знае колку изнесува префрлување на ембриончиња од една клиника во друга? Конкретно Ремедика _Борн?
За сила , сила имам да пројдам уште еднаш низ процесот трансфер . Кај 11 таму и 12 нека се Мене скоро сите доктори ми рекоа Не за нова бременост, освен гинекологот. Според него можам да родам уште едно. Ама другиве специјалисти се против, па мм пресече и одлучивме дека ќе останеме на ова . Ама јас сум со многу дијагнози и се помирив , си велам дека не е фер да ризикувам пред се ради син ми Ајде, ни се наполнија рацете важно. Нека дава Господ секаде бар по едно
Ako veke imate edno. Ne rizikuvajte i ne macete tello. Sekoja terapija i sekoe nerviranje vliaje na zdravjeto. Vie imate prekrasno dete. Toa neka e zdravo i zivo.Nie site sto macime sakame poveke deca no ete sudbina. Covek ne znae veke. No sum mlada i ako imam edno veke ne ni se macam so vakvi raboti. Daj Boze 2022 da bide forumov so ubavi vesti i da se raduvame za site. amin
Така е мила, нека се живи и здрави со здрави родители за да бидат среќни, дај Боже сите овде да си дочекаат и да станат мајки
@zverkica i @tina2018 Ако е поради здраствени причини многу ми е жал поради тоа, се разбира дека нема да ризикувате ваш живот и на тоа бебче. Но ако не е тоа АБЕ какво откажување ( ве молам не се навредувајте ). И мене ми е многу тешко на 42г. И здраствено и психолошки и финансиски (и колата ја продадов) ама нема откажување. Ајде знам дека е сега само тежок периот и малку сме паднати ама еве доаѓаат топли денови и ќе се полниме со позитивна енергига. Ајде глава горе ве гушкам и заено ќе успееме
Се надевам сите ќе добиете по едно, така е. Јас си ги сметам и тие две мои како и претходните што не успеаа, затоа ми е тешко. Иначе, вие со стимулации секако дека поминувате низ ролокостер и баш се радувам за секоја една што успеала да добие барем едно чедо, огромна радост е.
Дај Боже да ти се исполни желбата и да станеш што поскоро мајка мила, исто и сите овде што се борат за чедо. Ти благодарам на поддршката и убавата мисла, на сите ни е потребна овде
И мене ме интересира истото, но не знам дали некој одговори На кој email на фондот пишувате за информации (или на кој број се јавувате)?
Сигурно некаде на чатов има пишано кои документи треба да се достават за ин витро но не можам да најдам. Дали може некој да ми пише што правел сега брзо. Ви благодарам
Mila jas ke ti gi kazam po red. 1.Pap test ne postar od 1 godina 2. Brisevi ne postari od 6 meseci 3.hsg kanali 4.Krvna slika Sedmitacija za zenata ne postari od 6 m. 5.3D eho ne postari od 6 6.Dva spermogrami od razlocni laboratori.Ne postari od 6 meseci 7.Infektiven skrining za dvajcata. 8.I od kaj maticnata dava soglasnost i nekoj dok za populnuvane od fondot. 9 dve neuspesni inseminaci 6.
Кој ден правевте домашен тест по трансфер? Ме фаќа страв дали воопшто да го правам или дирекно да проверам бета бидејќи претходниот пат домашниот тест беше негативен, а наредниот ден бетата висока. За жал заврши со биохемиска.