Докторот утврдува според твојата дијагноза дали ќе се оди со долг или со краток протокол. Долгиот протокол се почнува од 21 ден од циклус со терапија, па се продолжува по 2 ден со стимулации, додека краткиот протокол се почнува од 2 ден од циклус со стимулации
На овој линк најдоле ги имаш сите потребни документи за ИВФ ваучер (исто така можеш и да ги спуштиш и испечатиш барањата): https://akademik.mk/servisni-informacii/pravo-na-biomeditsinsko-potpomognato-oploduvane-bpo/
Тридневен ембрион, денес 7 ден ако го бројам и денот на трансферот. Но дали да правам домашен или да одам на бета дирекно на 14 ден по трансфер?
Да знам дека е мој избор, но од искуство колку би покажале точност домашните тестови зошто еднаш ме разочараа па затоа. Во секој случај ти благодарам.
Cekaj si i odma direktno beta proveri na 14 den. Samo opusti se i smireno do test, najcesto posle biohemiska ima uspesna bremenost!
Jas imav 5 transferi do sega neuspesni i nitu ednas ne sum napravila domasen test pred 14d; si cekam do 14d I togas domasen plus beta za sekoj slucaj. Ne sakam stresovi pa dali bila linijata bleda pa na drug den sto Ako ja nema i taka barem ednas na 14d i znam Ili e da Ili ne drugo nema, ti posakuvam uspeh
Здраво сакам да прашам дали кога сте користеле хормонска терапија за ендометриум сте пушеле цигари. Знам дека секако се штетни но чисто искуства околу терапијата дали има поврзаност со никотинот.
Здраво, дали го броеш и денот на трансферот, или не го броеш тој ден за кога испитуваш бета на 14 ти ден?
Навистина не ми е јасно зошто така ми кажаа, пренесувам како што ми рекоа. Дури и на извештајот имаат запишано така доколку не е така нека не се земе во обзир тоа мене што ми го кажале
Мене ми кажаа да го бројам денот на трансфер и на 15ти ден да правам тест, што би било исто на 14ти ден ако не се брои првиот ден на трансфер
Site nie sme razlicni, nekoi trpelivi nekoi ne, kako jas Jas pravev na 10den od transfer test broejki go i denot na transfer i bese pozitiven, i isto 3 dnevni embrioni. Ako si nesrpliva napravi si nekade 9-10 den. Od mene predlog da zemes self clear test, toj dosega mi e testiran, i koga e pozitiven vistina e taka, i koga e negativen isto e tocno Ti posakuvam sreka! I da si gi vidis || crticki ❤️