Јас го најдов овој емаил: Info@fzo.org.mk. Пишав сабајле, им го испратив бројчето на предметот и само што ми одговорија.
Девојки, вториов циклус после пункција (без трансфер заради хиперстимулација) ми доцни веќе 7 дена. Што ме советувате да направам, дали да се јавам кај докторот што ми ја правеше пинкцијата или да чекам да ми дојде?
Здраво борци ! Сакам да ви ја напишам мојата приказна да ви дадам волја и надеж на сите . 4 години се бориме за бебенце ,пред 2 години имав миссед и после тоа страшно разочарување .... Направивме секакви испитувања и откривме дека имам низок АМХ 0.7 ,сите бродови ми потонаа бевме премногу разочарани и сите не советуваа за Инвитро . Ја одбравме Плодност болницата ,ни одобрија ваучер одма почна процедурата. Од сите стимулации ,боцкања чуда успеавме да добиеме само една Јајце клетка ,тоа беше уште едно разочарување ,но идемо далје надеж има сепак.... Направивме трансфер на 3 дневен ембрион и после 13 ден од трансферот направив едно тестче и имаше бледа бледа линија .... Се створи паника ,хаос се јавив во болницата одма направивме б хцг беше во ред .... Еве сега сме 7 недела и 2 дена слушнавме срце и се надеваме на најдобро ..... Имав желба да ви ја кажам мојата приказна за да ви дадам волја и мотивација дека ако сака да биде ќе биде ..... Борете се до крај ....
Честитка да си имаш лесна бременост ова е надеж за сите што се разочарани што мислат дека нема да успеат а за успех треба само верба другото само по себе ке си дојде
Cestitki! I neka ti e srekno i so lesno do kraj mami ❤️ Dokaz deka koga Bog saka, saka i daruva, makar i koga se lici deka nema izlez, postoi troska sreka!
Неизвесноста е тешка но нема како другачије . Малку повеќе трпелвост и не многу му ја мисли. Опушти се , релаксирај се и ке поминат 14 дена. Мене тоа чекање а верувам и на повекемината т.е на сите ни се гледа пре долго. Јас обично на 10 дена преку крв сум правела, и после два три дена пак преку крв и тек тогаш и домашен, Не прави многу рано да не случано се разочараш Со среќа
Devojki aki moze pomos. Na mikro bioloskite mi ispadna bakterija streptokoka eve eden kup antibotici ispiv vaginalni i uste ja imam. A uste mikrobioloski mi falat da gi dadam vo fondot. Kako pobrzo daja izlecam??
Девојки, какви ви се искуствата со природен модифициран процес? Прв пат правам, на 2 ден кломифен ми дадоа да пијам, Нешто пред подготовки и анализи не ми бараа. Последните анализи ми се од декември и јануар. На своја рака земав да направам некои анализи АМХ, ТСХ, пап матичниот не сака да ми прави дека не e помината 1год. а истиот беше ок. Пијам аспирин и метилирана фолна пошто имам мутации и еутирокс редовна терапија.Од други суплименти паузирам пошто ми се смачи од пиење на се и сешто ( цинк, селен, мулти вит. ..) Ако имате искуства да споделите и некоја сугестија од анализи ке ми биде од корист.
Ако ви останал замрзнат материјал, а веќе имате успех, јас мислам дека е опција и да ги донирате место да ги уништите. Има многу парови кои радо би прифатиле и многу би се израдувале. Јас ги донирав моите замрзнати јајце клетки на другарка после успешниот трансфер на последните ембриони ( имав смрзнато и јк и бластоцисти). Посвоена сум и баш сум среќна со мојата фамилија, би била пресреќна ако и другарка ми успее со мој материјал. Мајката е таа што те сака и восхитува ❤️
Многу убава вест, јас не знаев дека смрзнати останати смееш да си ги дадеш Многу ме израдува , мислев дека не може истите да ги користи друг пар Којзнае зошто и мислев така И сега другарката ќе плати само терапија и трансфер ?
Јас и ги донирав јајце клетките кои ги имав смрзнати, она си плаќа терапија, оплодување со машкиот материјал и трансфер. Кога ги замрзнувавме и ембрионите (кои полека се потрошија по толку трансфери), мислам дека беа понудени 3 опции ако ми останат неискористени: да се уништат, донираат со согласност потпишана од двајцата на други кои сакаат да имаат деца а немаат материјал, или да се отстапат на болницата за научни истражувања.
Jas na 3dneven pravev na 7mi den mi pokaza bleda linija napravi no i da ne pokaze nemoj odma vo panika moze da ne ti pokaze a najsigurno ti e preku krv. sreknoo ti posakuvam visoka beta ❤️
Прво, огромно браво за добрината која си направила Но !!! Не е во ред вака да се избациш на форум и штрассс- Донирај ги !!! Тоа е исто како на некој кој не може да забремени да му речеш - што се мачиш со ивф , посвој си !! Знаеш, Не секој може да го направи тоа , да даде ембрион , па и поготово на свои , познати и блиски луѓе. Самата помисла дека мм ќе биде биолошки татко на детето на другарката ми е малку неприфатливо Неприфатливо ми е и дека моето дете и тоа на другарка ми , или таму негде на некоја жена ќе бидат Ас браќа . Јас можда и би се нафатила да донирам мој репродуктивен материјал. Но мм никогаш . Поготово па Не е наши заеднички ембриони . Едит Да потсетам само Јас железни опинци натнав дур родив. 11 ивф имам зад себе. Многу добро знам колку е тешка оваа борба. Но , немам сила да го направам тој подвиг. Претпоставувам дека и ти ќе се размислеше дали би можела да донираш готов ембрион . За јк е малку полесно да се нафатиш и валда ти затоа си дала од јк, не од ембрионите
Se soglasuvam so tebe vo sekoj zbor deka na nekoi luge mu preci toa, mm isto taka mu preci da zemit od drug ili da posvoi dete. Rado bi nemal dete nikogas otkolku da posvoit dete. A jas od sportivnata strana denes da mi recit da posvojam ce posvojam, i znam deka ce go sakam ko moe da e. A i se voshituvam na zeni , parovi koi se soglasuvat da gi davaat embrionite nivni bidejki znam mnogu parovi sto radosno bi prifatile embrioni od drugi. Za teski odluki stanuvaa zbor ama na nekoj nacin se iskusenie od gospod.