A, jas, od druga strana ne razbiram kako moze da se izrazite tolku grubo i da kazete deka podobro da nemate dete nego da posvoite, pred clenka koja kaza deka e posvoena. Ovie se delikatni temi sami po sebe. Stvarno sekoj si gi znae svoite limiti i opcii za da dojde do resenie, ama clenkata samo dade opcija za donacija. Ne go prinudi nikoj da go pravi istoto. Toa dali e ok ili ne, savisi od percepcija, a ponekogas, opcijata sto ni se prilagoduva nas povekje, a zvuci po grubo, najdobro e da ne go iskazeme voopsto za da go stedime nekoj od nekoja mozna povreda.
Ние имаме ембриони со на маж ми материјал. Да бевме поголема земја, јас би ги дала, маж ми не верувам. Да беа јајце клетки, би ги дала сигурно, ама мислам дека со договор е регулирано да ги користи само една жена. Ова не сум сигурна. Јас би ги дала во истражувачки цели.
Здраво. Дали при носење материјал за спермограм,треба да се носи и резултат за инфективен скрининг? Имаме направено ама веќе се поминати 6 месеци од важност.
Mora infektiven skrining. 300 den vo Zeleznicar od 09 casot. Vednas posle eden cas rez. I tamam za 6 meseci imate za sekade
Девојки веке 4 дена имам тапи болки на левата страна кај јајникот.. за загрижување е? Прво занемарував, ај од пункција е, за у wc e, од возбуда.. ама некако не ми личи така. Дури како тапа менструална болка а со еднорога матка сум каде што левата страна е развиена само ..8/9 ден од трансфер ми е ама храброст за тест немам, ке почекам за бета..
Нормално е да имаш болки јас имав дури кога бев 9 недела такви болки кога бев на конторла докторот ми кажа дека ми се зголемени јајниците сеуште од стимулациите пиј многу течност ке помине а ти можеш да си направиш тест ке ти покаже стискаме палци за позитивен тест
Е добро де, што лошо кажа членката за да се осетат лошо посвоените деца ?! Само рече дека маж и попрво би прифатил да нема свое биолошко дете неголи да посвои. И нема ништо лошо , чудно и грубо во таа негова одлука . Сосема е во ред и нормално е дека секој еден не може да се одлучи на таков чекор . Еве, И посвоените деца се борат, прават по неколку ивф за да имаат свое биолошко дете
Pomos dali e bledo pozitiven Denes 9 den transfer. Dali moze lazen pozitiven Nikogas vaka ne mi izleglo..Bleda gledam ili ne znam
Ne bi navleguvala vo detali, da ti kazam sto loso kazalo clenkata. Ako mislis deka e normalno toa sto go kaza, stvarno uste poloso ke zvucese da ti raskazam zasto mene ne mi zvuci normalno. Osobeno, osobeno da citiram ' podobro bez deca, nego posvoeno'. Za mene ova e brutalno grubo.
Dali moze od celava terapija lazen pozitiven. Od tolku izmesani emocii ne mozam da razberam. Trpenie do denot na beta hcg. Daj Bozeeee siteee po red. Baby godinaaa Gold godina . backi
Не може од терапијата да е лажно позитивен тест дејството на стоп инекцијата е поминато така да радувај се тоа е тоа и кај мене на 9 ден беше таква линијата