Mene sekogas mi merat na den na transfer i mojot doktor saka od 20 pa nagore; malku e 4.90 prasaj si doktorot moze ke ti zgolemat progesteron
Doktorot mi rece deka ke mi go merat uste ednas utre. Pa mozno e ke se odlozi transferot. ne mu se sviga vrednostata na nego. Ama ne znam kolku moze da se pokaci za eden den beeee
Utre treba da ti bide transfer? Ako si na proluteks denes i plus uste nesto moze do kaj 15 da se kachi neznam nemam mn iskustvo da ne zboram na pamet
Тие што имате користено спреј Lenzetto. На спрејот пишува за 56 прскања, испрскав 56, но уште има течност при прскање. Дали се прска додека се потроши или после бројот нема повеќе лек во спрејот иако е влажно прскањето?
Znam draga kako izgleda seto toa jas i maz mi go izodevme toj pat taka da so srekja....a koj ne odel ni toj pat neznae sto znaci maka i sekojdnevno nervoza stres sto kako i kade se ke otide...ama toa e takov e narodot
Jas bev so vaucer od fond...i ne zvonev tuku samiot fond mi prati pismi na domasna adresa deka mi e odobren...a poske toa ti sama si biras vo koja klinika....taka da jas odev vo sistina kaj doktor mihajlo popovic i go preporacuvam na site prezadovolna sum od nego....taka da sega si imam slatki maki so dve devojki od 4god...so srekja na site
Едно прашање... Првиот ваучер е искористен во февруари, кога може да поднесам документи за втор? Дали да чекам 6месеци па да ги пратам или може пред да истече рокот (1 недела пред рокот) да ги пратам, па таман кога ке одлучуваат да се поминати 6месеци? Ве молам кој имал искуство нека ми пишува... Фала
Мене ми кажа докторката дека најдобро пред трансфер е да се движи меѓу 20 и 40, ако е кај тебе 4,90 под хитно да ти зголемат доза!
Идеална вредност на прогестерон пред криотрансфер е помеѓу 10 и 20 ng/mL. Така ми е од сите доктори кажано и до истиот заклучок сум дошла истражувајќи сама. Доколку е под 10 тогаш една опција е суплементацијата да се зголеми, друга опција е да се откаже трансферот. Зависи од проценката на докторот. Кај мене се случи имплантација со вредност на прогестерон 16 ng/mL. Не кревајте непотребно паники дека треба да е > 20, оптимално е да е > 10 на денот на ембриотрансфер, идеално меѓу 10 и 20. Под 10 е веќе ниско и треба да се зголеми поддршката, или да се откаже трансферот. Членката ја прати доктор специјалист и сигурна сум дека он е постручен и знае подобро од нас овде на форум што е најдобро да се направи во нејзиниот случај. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4595397/ https://rbej.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12958-021-00703-6 https://trialsjournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13063-021-05953-8
Неколку пати имам пишувано за моето трето ивф и за прогестерон на ден на трансфер ми беше 120, и еве до мене спијат двајца лепотани од месец дена со тој прогестерон. Така да мила битно е коцките да се наредат и Господ да е со тебе. Ти посакувам успех. Во медицината никогаш 2+2 не е 4. Среќно ❤️
Не креваат на броевите. Бев лично да го земам зошто немаме поштар на улицата па морам во пошта да го барам. Чиста среќа беше на маса спремно за во пошта пликото.