Тие што имате користено спреј Lenzetto. На спрејот пишува за 56 прскања, испрскав 56, но уште има течност при прскање. Дали се прска додека се потроши или после бројот нема повеќе лек во спрејот иако е влажно прскањето?
Pa ako e vlazno kako prethodno, cel krug se poznava, vajda ima uste. Ako ne ti se rizikuva ili ti e misla, kupi si nov, samo ne znam dali go dobija po aptekive kaj nas
Денес бевме и кога рекоа резултати утре се зачудив. И викам нели за два саати резултати? А не вика не ни работат принтерите. Страшна работа
Jas koristam gi naracav od germania posto nemase kaj nas no od deneska gi pustile na prodazba taka mi rece dr od sreda ke gi ima, a za prskanje ako vele gledam deka e pri kraj i ne pravi celo krugce prskam 2 pati na istoto mesto i ke se potrosi veke brzo.
Здраво на сите Денеска ми е 7 ден од трансфер на 2 ембриончиња во фаза на морула 5 дневни ембриони. Ме интересира дали некоја од вас имала успешен обид во ваква фаза на ембриони? Претходно имам неуспешни инсеминации 3 ,едно ин витро неуспешно една биохемиска бтеменост. Сега сум покриена со терапија утрогестан 2×2 , естрофем, декортин, аспирин , имприл и фраксипсрин. Пред пункцијата правев и хистеро и во продолжение со долг протокол сум.
Jas imav uspesen transfer i implantacija so morula stadium no zavrsiv so spontan vo 9 nedela od drugi pricini. Taka da ne se zamaraj so stadium na razvoj na embrionot, ako saka da bide, ke bide. So srekja
Втората опција. Они бројат од ден на трансфер да има поминато 6 месеци пред да одобрат нов. Јас ги испратив документите после поминати само 3 месеци и бил разгледан, добив писмо кои испитувања повторно да ги направам зошто истекуваат, ги доставив за неколку дена директно таму, ми кажаа супер, сега се е комплетно но мора да чекаат уште 2 месеци пред да го пратат официјално одобрението за ваучер. И така беше. Затоа ти препорачувам да не губиш време, праќај документи сега за се да ти е спремно кога ќе поминат 6те месеци да го имаш одобрението и одма да си почнеш.
Druski ve molam za iskustvo, na mm dna fragmentacijata pokaza 21% fragmentacija, sto e nad 15%. I jas malku ispaniciv, nekoja iskustvo za ponatamosni cekori?
И мене ми кажаа дека имале комисија на 13.06. Јас пишав на info@fzo.org.mk и ми одговорија во текот на денот за одлуката што ја донеле. Инаку ваучерот сеуште не ми е стигнат на домашна адреса.
Q10 UBIQONOL, VIT C, VIT E, PROFERTIL, zapiranje/namaluvanje cigari, alkohol, trcanje, generalno toa e. Nie bidejki imame 33% kje odime vo plodnost i kje koristime maks metoda, ne mi se rizikuva vo sistina bez taa metoda. Probajte pred IVF da ja sredite ako ostanete vo Sistina. Stavot na doktorite koi ja nemaat maksi metodata e deka mozelo i bez taa bla bla... 3 IVF kliniki od stranstvo mi potenciraa deka ednostavno MORA maksi ako ne sakam da rizikuvam.
Zavcera 9 den od transfer so Fruh Test Vcera 10 den od transfer so sure check Denes 11 den od transfer livesane test Utre beta.
Здраво, дали знаете ве молам од прилика колку чини еден консултативен преглед во Ре Медика кај Др. Петановски?
Kaj Dimitrov vo Remedika e besplaten. Mislam deka isto e i kaj Petanovski. Ako imas potreba za nekoja analiza- bris ili pap ili slicno, toa se naplakja sigurno. Inaku jas skoro dve godini nikogas ne plakjam za kontroli ili konsultacii. Samo za nekoja intervencija ili analiza.
Zdravo devojki denes mi se javi embriologot mi kaza deka od 17jk 15 bile so dobar kvalitet i tie gi oploduvale denes od 15 samo 6 pokazale deka se oplodeni ama rece ke vidime utre moze nekoja se oplodija pokasno malku se razocarav ama vikam 6 neka se ama neka se razvivaat kako treba ke vidime utre sto ke mi kazat