А посебно ми се стега срце кога ќе ми кажат дека не сакале, дека се чувале ама ете пак од нигде никаде она останала трудна.. Па уште и со ожалостена фаца објаснува. Е, тогаш посебно ми иде да рикам.
Milaa jas mnogu godini gi koristam. Mnogu se dobri. I provereno i preporacano na drugarki moj.i na niv pomognato
Mene najmnogu me nervira koga se kazuva kako na drugata licnost nisto nema da i bide a ustvari se maci so godini i godini. Da Gospod sakal no.ima zborovi i nacini kako da se izrazat. Site sme vozrasni i trebaa poleka da se izrazuvame spored licnostaa sto ni e pred nas ima.luge jaki i nikogas nisto ne kazuvay no imat licnosti sto se custvitelni i normalno e toa. Kako licnost se raduvam za site noooo najmnogu tuka. Nekako.znam kako vie. Znam kako se custvuvate.Noo mislam nervozi stresovi sto.imame negativnite luge nastrana. Ovie licnosti izbegavajte. Sum zq site zeni nq svetov no za tie bezobrazni ignore. I delot deka sum feministka den so den se namaluva koga gledam kolku ima zlobni zeni. No End i game over za nis. Ignore i Prodolzi jako i Boze ke dade.
Сочуствувам со тебе, ти посакувам брзо закрепнување. И после оваа препрека, експресно брзо и лесно да стигнеш до целта! Но, овој твој пост е од друга страна е многу значаен за сите што сме тука на форумот. Ми дојде како опомена дека треба максимално да внимаваме и на сопственото здравје. Сметам дека повеќето ИВФ гинеколози (секако дека има исклучоци), не доволно укажуваат на несаканите ефекти од стимулациите што ги правиме со години. Не ни укажуваат дека треба редовно да се прави ехо на гради, мамографија, ехо на тироидеа.... Сите овие органи се поврзани и синхроно делуваат на хормонската терапија што ја примаме во изобилие. Затоа, овој твој пост нека послужи како опомена за редовни и превентивни прегледи.
Devojki posle 5 bremenosti neslavno zavrseni,jas se odluciv na ivf... Dali nekoj e bil na spricovi Decapeptyl vo stomah,i Meriofert 75IE vo muskulot ( butot) ? Naime kaj mene e R negativ i slabo AMH...
Nemoj nikogas da se custvuvas loso od takvi doktori...jas imav slucka vo Ljubljana na privatno koga doktorkata posle samo eden ultrazvuk,eden spermogram i eden hormonski test se drzna da mi kaze deka nikogas nema da zabremenam deka maz mi e ploden ama jas naskoro ke izgubam menustracija i da ne se nadevam na majkinstvo....Samo stanav i irekov deka neznam koj i dadel nea dozvola da raboti,i kakva zena i majka e ona...do doma sum placela vristala,posle 6 meseci na rab mene loso,site kolegi mi vikat imas korona,doagam doma se tusiram odam na krvna slika jas milion posto sigurna deka krvta mi e katastrofa od site stresovi oni mi vikat pa vie ste bremena odam kaj mojot ginekolog jas 7+5 nedeli ..Znaes li deka mi idese da odam vo Ljubljana kaj doticnata? Ima doktori koji bukvalno ne bi im dadela ni na informacii da rabotat,a ima nekoi koji ednostavno ti davat najgolema nadez vo zivotot
Здраво девојки! Испитував хормони, и самоииницијативно проверив и АМХ (5) фсх ми е 5.38 . Малку се исплашив дека е висок. Во среда ќе правам инсеминација а гинекологот ги нема видено резултатите. Знам дека тука сте со искуство околу хормоните.
Девојки за секоја од нас има среќа на светов, сонце за секоја, само трпение и дедо боже ке не награди за нашиот труд и маки. Денеска позитивна бета, од посакувам сите да си ја исполниме желбата и да бидеме со полни раце
Amh ti e 5? A kolku godini imate? Amh ima vrednosti soglasno godinite. Pomladite imaat amh i po 5. Najdobro da si odite na ginekolog, da ve vidi na eho, treba da ispitate i drugi hormoni za da se iskluci sindromot na policisticni jajnici, sto ne e nisto strasno, ali treba da se tretira. Moj sovet odete na ginekolog.
33 ќе полнам. Да, секако ќе одам ама до среда не сум стрплива. Ги имам проверено сите хормони и се во ред само мала инверзија лх.
Pa ne mora da znaci, toa e eden pokazatel. Cim si bila na pregled kaj doktor sekako deka doktorot znae da prepoznae policisticni jajnici. So srekja
Здравоо Ми треба една информација доколу знаетее За постапка на инвитро преку фондот ,кога се започнал процесот сте биле осигурани во фирма ,а потоа настапи прекин за време на постапката и повторно по 7 дена се пријавите.Дали трошокот е ваш или го превзема фондот ?? Дали некој бил во ваква ситуацијата ??