@wings za doplerot neznam nisto ne prozborevme kako sto i napravile, no i za nego kako da vidov i dale lzvestaj ureden za cekanje pocekala 15min, za organizacija i ona rece ne bile bas, ali pa se pofali od doktorkata rece se ubavo i objasnila....... Ova ke mu dojde ko i kaj sekade kako ke ti se padne
Ми оди да се вратам и да им кажам сте заборавиле наодот од 4д да ми го дадете,ама ќе треба да се објаснувам,незнам дали сакам да се нервирам со нив или да баталам. Фала ви одговорите во секој случај.
Здраво девојки сакав да ве прашам почнавме да собираме документи за ин витро е сега нели треба два спермограми од сопругот едниот имаме закажано на 31.12 на клиника а другиот сакаме во јануари да го направиме на приватно има ли врска дека ке бирдат разлика многу краток период да не ми прават проблен за ваучерот ке ве молам некој ако знае да ми пише поздравче
Jas koga gi sobirav dokumentite morase da bidat razlika povejke od mesec sega neznam dali ima promeni na stranata na fondot proveri
Vazno deka se e vo red so tebe, a ako ti treba dokument crno na belo za Fond za zdravstvo, odi i baraj 4D, sigurno e nekoja greska.
@malecko87 треба спермограм од две институци кои ги признава фондот. А спермограмите треба повеке од месец. Ако имаш спермограми од еден месец, а имате проблем, ќе изгледа дека немате примено терапија. Секогаш има шанса за подобри резултати по правилна терапија. Тоа е мое мислење. Ние почнавме со инсеминации. Веројатноста да биде успешно е далеку помала, сепак по три неуспешни секако ќе дадат ваучер за инвитро + малечко, не знам,какви испитувања имате од порано, и што сте поминале, но не се брзај мила. Желбата е голема, но подобро и маж ти да прима терапии ако има проблем, за веројатноста за успешност да е поголема.
Isto i jas cekav okolu 45min.za da me vidi na trcanje 15min.Inaku ne mi dade 4d tuku 4slikicki 2d, kolor dopler poima nemam sto e,mislam ne ni mi vide samo iskomentira imas mnogu rezerva jajce kletki. Inaku d-rTatjana mi ostavi vpecatok na prilicno strucna iako najgolema mana im e sto mnogu brzaat. Realno jas i ne ocekuvav deka se sto pisuva ke ostvarat mi bese cisto konsultativno t.e. da ispitam dali d-r sto me vodi ok me sledi i ispadna vo pravo si bil.samo jas si olesniv dzep za edno 1500den.so kupon isto.
Jas denes taka malku nakitiv doma, kolku bez ic da ne bide. A za elki i onie sajli sto se stavaat nadvoresno da svetkaat, si imam veteno deka ke kitam koga ke ostanam bremena. Togas cela kuka ke ja napravam kako od bajka. Se nadevam narednata nova godina ke ke mi se ispolni taa zelba.
Zivotot tece ponatamu Svetle, I jas sum isto. Ne se sekiraj, site poveke ke se spremime za slednoto I se ke napravime sto e do nas da bide uspesno. Kade pravese?
Денес 12 ден од инсеминација и чувство на подуеност тежина во стомакот, и повремени бодежи, како за пред добиванје, а обично добивам на 33-35 ден од циклус....иако овојпат не сакав да се надевам поради бакетријата е. коли , сепак потсвесно постојано мислам дај боже да успее овој пат....
Devojki zavrsi transferot 2 embrionconja blatocisti doktorot kaza deka e zadovolen pa daj boze da bide jas sakav 3 ama on kaza deka se mnogu golemi sansite site da se fakat i mnpgu rizicno bilo alma jas i od edno ke bidam zadovolna