Ова ми делува како алергиска реакција, дали те чеша местото? Вакво нешто не ми излегло од пролутекс никогаш а се боцкам со години. Дали се консултира со инвитро доктор?
Znaes kako velat starite"trpenie_spasenie" Uste ti e rano,ne misli na toa i ne baraj siptomi..bidi pozitivna i pozitivni raboti se slucuvaat,veruvajl:
Fala na uteha zenski mili, zatoa pisuvam inace ke si poludam. @Mila0000 i mene na alergiska mi lici, namackaj sinopen lokalno nema steta. Ako ne se smiri za dva dena i pokraj toa otidi do kozno ili mozebi ginekolozive znaat od prethodno iskustvo.
Momentot koga sum bockana znae da zacrveni i zacesha ama za eden saat minuva Javi se na doktor da ti bide mirna dushata
Ајде малце не мисли на симптоми, јас имам gut feeling дека овој пат ќе ти биде позитивно, па да видиме Мислам дека претходниот трансфер ни беше во исто време и двете бевме разочарани, па сега се молам и пуштам најголема среќа да биде обратно. Само верба и позитивна мисла
Deneska posebno, bi sakala da spodelam kolku neverojaten maz imam i kolku naj blagodarna na svet sum za nego. Deneska e denot na tatkoto, on e mnogu spremen da stane tatko. Znae da gotvi, da cisti, da mie, da te hrani, da te mie (toa go pravese koga abortirav i se vrativ od bolnica). Znae kako da bara nesto od tebe, kako da te cuva od nesto sto ne sakas da go slusas, znae da te brani, da te upatuva, znae da se stega pred trebe samo da ne kazuva kolku povreden e da ne te povredi i tebe.Znae da pamti (osobeno mojata terapija), da bocka kako profesionec (iako nema vrska so negova profesija), da ti ja bakne modrinkata i sekoj pat da ti kaze 'te boli li?' . Znae silno da saka, i da guska najubavo na svet. 13 godini go pravi toa so mene. 18 godini bil koga go zasakav prv pat. Deneska posebno se custvuvam kriva, sto on treba da pominuva niz ovoj tezok pat. Ne zasluzuva. Nikoj ne zasluzuva. Ama osobeno toj
Kolku ubavo napisano...i jas taka se cuvstvivam so sekoj neuspeh, dusa me boli i za nego Gospod pobrzo da gi ispolni site nasi molitvi
Многу малку ме чеша, црвенило има и на двете страни. Не сум се консултирала со инвитро докторот бидејќи ја прекинав терапијата, и си викам ајде ќе мине.
Зависи колку време се боцкаш и дали ова ти се случува прв пат, ако е после неколку боцкања многу чудно, што би можело да предизвика ако веќе си користела претходно? Во секој случај следниот пат кога ќе почнеш со постапка треба да му кажеш на твојот доктор а секако ако не полине за некој ден ќе мора и на кожно да отидеш.
Prolutex прв пат за ова инвитро користев, го боцкав наутро во 9 h, а оваа реакција ми се појави после 10 дена боцкање, односно во последните два дена пред да ја прекинам терапијата, кога го бцнав најпрво се направи како меур подуано а утредена црвенило. Да здравје на следната постапка ќе му спомнам на докторот за ова, а ако не помине ќе отидам и до доктор. Фала ти! Поздрав
Se rasplakav od tvojot post,ko da go opusuvas i mojot maz....sekogas posle ispituvanje,abortus,biopsija,sega posle sekoja inekcija prasuva: te boli? A mene dusa me boli sto on pokraj mene e prazni raci,sto tolku mnogu sakame dete a nikako da bide...
Добро вечер, сакам да прашам дали на некого му братиле од ФЗОМ, барање за дополна на документи за ваучер, со содржина 1АИД, не разбирам што им значи кратенката
Upat od maticen ginekolog, bi trebalo da znaat, sestrava tamu mi predlozi poso na klinika bese knap so termini
Zdravo na site lavici. Ne sum bas najaktivna forumov no redovno ve citam. Lani imav prvo i uspesno ivf sto ne se zavrsi dobro, mised ab vo 8 nedela. Godinava na isti datum jas povtorno imav transver so edna zamrznata blastocista. Na 4 den domasen test za bremenost bleda linija, na 5 den pojasna linija. Na 10 den od transver svetlo kafeav iscedok. Beta na 10 den od transver 279. Utre na 14 den treba povtorno da ispitame beta da vidime dali pravilno se duplira. Vo isto vreme i se raduvam no malku i se plasam. Samo gospod neka bide so site nas. Inaku vo vrska so lezenje i odmaranje posle transver mene doktorkata me sovetuvase funkcioniram najnormalno. Naredniot den posle transverot si prodolziv so rabota.
Mislam deka treba da se raduvas, betatat ti e dobra za 10 den, a za kafeaviot iscedok da ne recam skoro sekoja ima po malku posle tranafer, i jas lani zavrsiv so abortus vo 9 nedela no pocnav veke da pokrvaram obilno ako e kafeavo mislam deka ne e nesto strasno sepak konsultiraj se so tvojot dok da ne treba da ti pojaci progesteronska terapia, mislam deka ke uspess ovoj pat so lesno.
Ja prasav doktorkata, taa mi kazaa ne se sekiraj ne e strasno sekoja 4 zena go ima toj kafeav iscedok.