Отпусно писмо ти треба за поднесување во Фонд, јас обично после месец дена од инсеминација го зимав, сигурно може и пораноОва е од ГАК.
Мене ми бараа само извештај дека е направена инсеминацијата и резултат од негативо бета. Искрено незнам дали даваат некаде отпусно писмо за инсеминација
Samo na GAK davaat. Ama i potvrda davaat denta deka deka e izvrsena. Taka da potvrdata so neg.beta mislam moze da se podnese
Само тој документ што го даваат на денот на инсеминацијата достави го. Негативна бета не е потребна. На приватно ако си правела тој документ е, а на гак после месец дена даваат отпусно писмо.
Beta deneska 0, ni biohemiska nemase, zdravje nemam veke embrioni, ke pauziram ova godina, so sreka na site sto ima pozitiven test da si imate lesna bremenost, a nas mene mi ostanuva da se boram uste fala vi na site za podrskata.
Nema otkazuvanje mila, I Nie kolku pari potrosivme veke ne ni brojam. Sve ispitano, imunologija, trombofilii, protein C, S, recurrent pregnancy loss panel, hormoni itn absolutno se. Pravev I ERA izleze endometriumot receptiven na 127h progesteronska podrska, Ili toa e standard 5 dena pred transfer da se pocne so progesteron. Pravevme i PGT izleze euploidni embrioni; primav intra lipidna veke sto li ne i uste nemam uspesen transfer. Naredno se spremam za transfer br 6 so nov protokol, ni ostanaa 2 zamrznati embrioni I se nadevam barem eden da uspee. So lesno i tebe I sto pobrzo da zavrsi ovaa saga. Ti prakam hugs & kisses
Mnogu mi e zal za tebe, bidejki si pisuvavme i lp i nekako kako bliska te smetam ❤️ Napravi pauza kako sto si resila, opusti se maksimalno i veruvam deka ke stanes majka, onoj den koga ke se sklopat kockite. Ti posakuvam sreka! I od mene najdobronameren sovet smeni D-r i klinika (da ne imenuvam), smetam deka ke vneses poinakva energija i ke uspees! Te guskam
Beta na 10 den 279 14 den 1800 15 den okolu 2800(proverka poradi krvarenje) Doktorot rece deka e ok. Sto mislite vie dali pravilno se duplira za 24 casa
Fala ti duso, imav golema doverba vo mojata dr no definitivno ke smenam klinika, 3 pati da se macis, sekakvi ispituvanja se pravev kako sto mi kaza, edinstven problem ni e neprroodni kanali veruvam ne sum mnogu tezok slucaj, mozebi i sum neznam, no mnogu mi vliijae na psihata dodeka da se krenam sega mnogu ke mi bide tesko no Gospod taka sakal fala vi za podrskata.
Гушки и од мене за поддршка Те следам и знам дека ти е тешко како и на секоја тука, верувај дека ќе дојде денот кога ќе се радуваш од срце ти посакувам што поскоро
Veruvam, Bog ke te nagradi! Toplo ti go preporacuvam dr. Mitko Ivanovski vo Sistina, jas mu ja doveriv nemu doberbata, otkako odluciv da ja smenam "nasava d-r" i veruvam deka zatoa imam uspesno ivf... Za sto i da ti treba nekogas, pisi mi.
Devojki dali nekoja od vas primala od pred transfer i prodolzila so visoka doza dabroston (2x2)? Vekje mesec dena go primam. Nemozam da razgranicam dali imam tegobi od samata bremenost ili od niv bidejki nemam nikakvi utrinski macnini tuku imam tegoba i od najmal lesen obrok, paralelno nemanje sila voopsto, nemanje zdiv i se pocesto strasni migrenozni bolki Na seto ova prokrvariv pa primiv i depo. Uzasno se osekjam
Нема утеха знам те гушкам, ама ќе биде верувај ќе се радуваш следен пат. Главата горе, одмори периодов и после со нови сили
Najdobro e da te vidi doktor na exo, veke nad 1500beta se gleda se ubavo. I ke bides raat, moze da se raboti i za bliznacka bremenost, no doktor ke kaze! Pozz i so lesno
Me gledase na eho se gleda gestaciska kesa od 7.9mm i zolcno kese 1.9 mm, kaza deka e vo red i deka krvarenjeto ne e od gestaciskata kesa. Kaza deka embrionot se smestil nisko, no sepak deka se e vo red.
Мила, не верувам дека ти е од дабростон, јас почнав да го пијам но мачнините ми останаа, имам мачнини пред и после јадење, од бременост така се манифестира, и на мене ми беше чудно, ми почнаа од 5 недела и уште ми траат,а сега сум 13 недела. За главоболка ќе мора да си кажеш на докторот дали можеш од време на време да се напиеш нешто ако ептен не можеш да издржиш, мене ми дозволија само парацетамол да пијам. Со лесно и брзо да ти поминат мачнините
Дур не биде, нема откажување Господ само нека дава здравје и сила, и сите ќе успееме еден ден И јас се согласувам, можеби треба да промениш клиника и доктор, понекогаш среќата е тоа
So nadez deka ke ostanam trudna si kupiv 5 kutii prolutex od 25 mg rok do 2024, ke gi dadam po polovina cena, ako saka nekoja neka mi pise vo LP isto taka eden lenzeto sprej, i 2 progesteron depo...