Uzuvaaajjjjj.... Te guskam, samo opustena bidi Ke vidis, ke soopstis za brzo ubavi vesti, osekam, ete imam prercuvstvo za tebe. Za den, dva prestrasi se i napraj eden self clear
Девојки денес и јас за прв пат однесов документи во фондот, малку возбудена но како и да е се надевам за месец, два најкасно ке ми одобрат ваучер. Додека чекам одобрение дали можам да одам на консултации кај докторот кај што одбрав каде ке правам ивф (инаку одбрав во Плодност) или мора со ваучерот? Фала ви мн и со среќа на сите ❤️
Здраво 9ти ден од трасфер ( броејќи го и денот на трансфер ) домашен тест направен сега негативен . Од симптоми понекогаш слаби менструални болки и отечени гради . Има ли надеж ?
Немој да ме разбереш погрешно знам колку е тешко и секој ден чекање ми бил година ама зошто правиш тест на 9 ден? Почекај брем до 12 ден направи си и домашен и бета сега цел викенд ќе бидеш во милион мисли.. Се надевам дека ќе имаш позитивен тест за неколку дена
Ova mi e 6ti transfer , dosega nitu ednas ne sum napravila sto mi tekna ni samata ne znam . Ama nadez ne gubam si se cuvam si se pazam isto kako da ne sum napravila
Девојки дали во некоја од ивф клиниките се прави генетско испитување на ембрион пред трансфер? Во следниов период треба да почнам со прво ивф, разгледувам каде да изберам, па гледам каде што се нуди До сега бев во Ремедика и задоволна сум и од Димитров и од Петановски, но ќе треба да чекам за таму поради одморите. За Систина исто верувам дека нема да има термин за скоро, па почнав да размислувам за др.Трајковски. Секое мислење ќе ми значи
Kolumnicke opusti se, nemoj i ti kako mene, za se imav objasnuvanje i premisluvav se po 100 pati. Znam deka si gi namaluvame ocekuvanjata za da ne se razocarame, i ne znam kako-ama mora da sme povekje pozitivni. Trudna si i zatoa ti se spie i tocka.
Девојки, мојот прв трансфер заврши неуспешно на 13 ден направив тест кој беше негативен, а на 15 ден бетата беше 15, се надевам нареден пат ќе имам повеќе среќа. Сакав да ве прашам кога да очекувам да добијам циклус, и кога можам да правам трансфер со замрзнати ембриони.... Ви Благодарам
Исто и јас сакам да прашам дали некој има искуство со генетско испитување на ембрион во нашиве клиники....дали тоа испитување се прави пред да се замрзнат ембрионите...дали мора да се бластоцисти....јас имам 3 замрзнати ембриони на 3 ден па незнам дали пред следен трансфер би можела да ги испитам ....или оти се замрзнати нема да можам
Дирекно пгд во нашиве клиники нема. Мислам дека ремедика пуштија неивазивна метода на испитување на ембриони кои мора да се пуштат до петти ден. Потоа се замрзнуваат додека се чекаат резултати. За слична метода пред пола година и во њу борн најавуваа дека ќе почнат, ама дали почнаа да ја применуваат незнам. Ние тогаш прашувавме за замрзнати на трет ден дали може да се испитаат со пгд и ембриологот ни кажа дека може. Но тоа подразбираше резамрзнување за што гинеколозите и не се баш оптимисти.
Девојки, има некоја од вас која чека одговор од фонд? Поднесов документи на 16 мај, рекоа за 3,4 недели, не крева никој на телефоните, се сторија повеќе од 5 недели, во исчекување сум, не знам дали да планираме одмор, како што ќе се одвива и за пари и за се.
Mila se nadevam deka sledniot pat ce si imas pozitiven rezultat,ubavo sto imas zamrznati. Jas sega pravam vo turcija ivf i mi rekoa deka povece uspeh imaat so zamrznati embrioni. Nie za pgd dojdovme tuka oti vo makedonija nema. Mi se cini deka biopsija gi zemaat na petdnevni svezi embrioni pa posle gi zamrznuvaat.
Јас поднесов на 9 мај, им пишав на маил (info@fzo.org.mk) и ми кажаа дека имале комисија на 13ти јуни и е одобрено, а ваучерот еве сеуште не ми е стигнат. И јас чекам да ми стигне сеуште.
Mila se nadevam deka sledniot pat ce si imas pozitiven rezultat,ubavo sto imas zamrznati. Jas sega pravam vo turcija ivf i mi rekoa deka povece uspeh imaat so zamrznati embrioni. Nie za pgd dojdovme tuka oti vo makedonija nema. Mi se cini deka biopsija gi zemaat na petdnevni svezi embrioni pa posle gi zamrznuvaat.
Ајде, полека. Додека мислиш и се плашиш, испраќаш негативна енергија таму кај што најмалку треба. Таман ти се спие, земи одмори глава и спиј. И директно на бета после, батали тие домашните. Од секогаш сум ги мразела Јас знам дека ќе биде позитивно Те гушкам и испраќам многу љубов