Jas pravev PGT vo Ceska, se cekaat embrionite do 5 den blastocysta, se zema biopsija i gi zamrznuvaat. Ako se zamrznati pa da se odmrznuvaat i pak zamrznuvaat prasav ne praktikuvaat taka, golem stres e procesot I moze da se ostetat embrionite. Ne znam za 3 dnevni dali pravat bidejki imaat 8-10 kletki a pri PGT se zema 1-2 kletki za biopsija. A bukvalno pred transfer ne e vozmozno da se pravi PGT bidejki rezultati se cekaat 7-14d a nekoi kliniki i 3 nedeli. Inaku ne e garancija ako embrionot e PGT ok deka mora da nastane implantacija; kaj mene ne uspea I se spremam za nareden transfer
https://fokus.mk/kamchev-mu-gi-zema-lekarite-na-mincho-jordanov/ Урологот Мицковски прешол во Систина. Ако некој е во план или постапка, може да е корисно инфото.
Pa ne znaci deka ako Mickovski si resil da se vrati vo Sistina (tamu ima raboteno porano) deka i pacientite treba da odat po nego, a se vo postapka I Remedika ima urolozi, osven Mickovski i ke si tece se kako treba. I Hadzi Lega so embriologot Valentina Sotirovska ( sto se smeta za najdobar embriolog) preminaa vo New Born, pa eve eden kup ostanaa bremeni od Remedika so embriolog Daniela. Taka da, bez grizi, i ako e nekoj vo postapka ne e strasno, ne moze u sred procedura da se prefrla E za tie sto se uste ne pocnale postapka mozebi ke im znaci urologov
Девојки здраво, како што ви кажав вчера бетата ми беше 15, дали може некоја да ми каже кога да очекувам да добијам циклус...
Zdravoo na site. Tacrolimus tableti imam 15 . Ke gi podaram. Skapi se. No mene mi treba i gi kupiv. Ovie mi ostana i sakam da gi zeme nekoj . Od Skopje-Topansko Pole Cair.
Мене ми дојде циклус одма после 2 дена од негативна бета, односно на тој ден и што регуларно требаше да ми дојде циклус. Бидејќи си имала ниска позитивна бета, и нормално е малку да ви задоцни од вообичаено, но реално од 7 до 10 дена најкасно, сигурно ќе ви дојде.
Zdravo devojki denes 4 den od ET nekako tesko mi minuvaat denovi te gradite me bolat strasno a drugo nemam nisto. Sakav da ve prasam do sega nemav ama ovie dva dena mi se po javuvaat modrinki na stomak kade sto se bockam so kleksanot se nadevam ne pretstavuva nekoj problem
Душичке, модринките не се проблем, јас боцкам по два и целиот стомак и рацете ми се модри, мачкај се со Лиотон гел или Хапатромбин, менувај страни колку можеш. Можеби кожата ни е таква па се создаваат, јас два месеци добро поднесував во стомак но веќе немам каде па ќе почекам додека да поминат. Можеш и во нозете да се боцкаш. Со лесно и болни гради се добар знак Боцкај ги под агол од 90 степени и не го истиснувај воздухот.
Citam povece vreme za skrecing i za era testot i denes mu rekov na doktorov po moja iniciativa sakam skreching na matka, i toj se nasmea i rece toa e samo 5 procent ti garantira uspeh, isto i za era test porano go pravile sega ne oti ne se pokazalo deka imaa Golem procent na uspeh. Pravam ivf vo bahceci turcija. Pogolem procent na uspeh ima mi vikaa so pgd i so imsi metodaza birane na spermatozoidi. Toa go zgolemuva do 70 % sansi za uspeh.
Ти благодарам на одговорот. Јас вчера правев скречинг со хистероскопија па нареден циклус трансвер па ќе видиме дал ќе помогне
Да не давам лажна надеж, ама сепак да ти кажам оти читам по другите теми членките не го препорачуваат овој тест.
Pa od toa sekako moze samo da ti pomognit. A kaj pravese , dali ti sakase ili doktorov ti soveti . Ovde mi rece nemas potreba za nekolku analizi i samovolno ne mi dozvoli.
Da ova so birenje na soermatozoidi e jako dobro i korisno,moja koleska go pravese,po nejzin sovet i nie go napravivme...potocno i samiot doktor go preporacuva toa...sepak stvar odluka e....nie se odlucivme na toa
Каде го правевте тоа? Не знам дали некаде во Македонија се применува таа метода за бирање на сперматозоиди?
Za zal kaj mene so PGT euploiden embrion i selekcija na spermatozoidi, plus ERA i intralipidna ne uspea, beta bese nula znaci nitu implantacija nastanalo. Za nareden transfer sve isto plus mala promena vo protokolot so lekovi/inekcii i na moja inicijativa grebenje na endometriumot; pa zdravje boze ke vidime rezultat, se nadevam konecno da uspee, transfer br 6
I kaj mene nikogas implatacija, nitu ednas posledno proveriv kir sells posledno go pravat vo genetika, i za mene i za maz mi, sega ko ce dojdam ce proveram nn kletki i biopsija na endometrium na da nemam bakterija ili nekoja infekcija na endometrium