Zdravo devojki jas sum nova na forumov pravev treto invitro ama vcera na 12 den po embrioyransver beta 5.8 maticnata vika bremena si po tabeli gledam deka nema bremenost ve molam koj razbira neka mi kaze ke puknam od neizvesnost .Vi blagodaram
Девојки, со последното боцкање на клексан вчера вечер во рака ми се појави голема модрица и оток, по малку ме боли раката.Завчера од истата рака ми истече крв што исто беше како оток. Дали и на вас ви се случува вакво нешто, ми е страв од отокот да не се искомплицира нешто
Za natural killer cells davaat intralipidna i mojot doktor preporacuva da se pocne 6-7d pred transfer Ili 1-2d pred pocetok na progesteron, posle na sekoi 3 nedeli duri do 20 nedela bremenost; isto davaat i kortiko tableti. A za infekcija napravi si biopsija od endometriumot. Jas koga pravev ERA imav I Emma i Alice, so Emma se otkriva kolku % ima dobri I losi bakterii a Alice otkriva dali ima hronicen endometritis. Jas imav samo edna biohemiska vo januari 2019 koga pocnav so IVF. Da se nadevame naskoro ke ima uspeh I kaj dvete, Pozdrav
Јад ти препорачувам да не веруваш во овој тест јас правев на 8 ден шурчек беше скрос негативен но не се разочарав утре дента купив од најефтините нз како се викаат од зегин 25 денари тестот излезе позитивен така да не се разочарувај купи друг тест само не шурчек
Докторот ми предложи зошто имам три трансвери неуспешни од кој само едниот малкуууу мрдна бхцг дури 6.
mila i jas seimam bocknato so kleksan i toa dva pati na den vo stomak , stomakot mi stana rende poln so modrici , ama nikogoas krv da mi izleze, da nemas bocnato vo vena .[/QUOTE]
Скречинг кога се прави? Денот на трансвер или? Прашувам бидејки до сега не сум правела па да знам фала
Scratching se pravi ciklus pred transfer, megu 20-24 den i najdobro e na 21 den efektot trael do 3 meseci
Не мислам дека е нешто страшно. од 1000 боцкања ткивото е веќе оштетено. Прашај сепак лекар може подобро трансфузиолог, да си ги тргнеш од главчето сомнежите и стрвот
[/QUOTE] Не не, нема погодено вена, може само некој капилар, кожата ми е доста тврда на рацете од боцкање, на стомакот имам само модрици таму не ми протекло крв. Ќе паузирам боцкање во рацете, фала ти
На 4 јули сум кај Јани, секако дека ќе се консултирам и со него, ткивото е веќе презаситено од толку боцкања, до сега не сум прочитала дека некоја имала посериозни компликации освен модрици што колку се повиолетови треба повеќе време да заздрават. Фала ти мила
Zdravo 6ti den mi e kako pocnav ss stimulacii za in vitro i osekam bolki vo stomakot dali i nekoja clenka se e soocila isto
Jas vo ponedelnik imam punkcija, a vcera edna zena vo autobus mi oslobodi mesto vo autobus mislejki deka sum trudna od toa sto mi poduen stomakot mi vikase bebe bebe otur znaci sedi bebe imas. Imam i bolki go prasav i doktorov mi rece deka e normalno .
Не не, нема погодено вена, може само некој капилар, кожата ми е доста тврда на рацете од боцкање, на стомакот имам само модрици таму не ми протекло крв. Ќе паузирам боцкање во рацете, фала ти[/QUOTE] Kapila sakav da kazam, premini na stomak toa e . Sve za bebe.
Deneska pravev test preku krv, 2.7 beta hcg. 9ti den od transfer. Biohemiska. Samo sto cudno mi e sto doktorot saka do ponedelnik da prodolzim so terapija, i da povtoram beta. Mene ne mi izgleda bremenost ova 2.7 za da imam nadez be
Со оглед на тоа дека многу рано го правиш тестот јас би го послушала докторот и би оставила до понеделник терапија и уште една бета хцг.
Не се.плаши ако е многу голем оток може да се инфицира и тоа е комликацијата ама за тоа се зема анб. Ништо страшно мила!
Од стимулации во стомакот како да сум 4 месец . Ама нормално е тоа. Иначе секогаш кога примам терапија за ивф мене не ми е пријатно во стомакот. Некоја недифинирана болка имам ни јака ни слаба грчеви... ама од хормоните било . Баш и читав не е правило ама се случувано...