Околу 1400 ден не сум сигурна плус/минус 100/200 ден ама не повеќе. Во февруари годинава правев но АНА панелот го немаа . Чекав околу 10дена за резултат но без АНА. Во Биотек на приватно го правев ако не се лажам 900ден беше
Fala ti, zasto negde procitav 2450 za AFA i ANA, vikam ako e tolku, skoro isto kolku privatno...a za kolku vreme dobi rezutati?
На клиника за трансфузија ги правев и ги чекав околу 10 раб. дена иначе АНА во Биотек ми беше готов за неколку часа. Битно е за што имаат реагенси а за што не. Можеби и побрзо да бидат готови. знам дека мене ми кажаа дека едни рез. ке ми се готово за 1 ден други за 10 дена и мислам дека ради реагенсите им беше тој коментар. Кога бев по рез. АНА го немаа и ми рекоа за 10 дена да проверам, ама не бев го направив приватно Ако имат се претопставувам и побрзо ги прават.
Jas plativ nesto poveke od 2000 den, toa ti e cel panel ana plus mutacii, mene mi zemaa ako ne gresam ama mislam 7 epruveti krv. Ti nosi si pari bitno okolu 2500 den, zavisno sto ke ti pise doktorot. A na privatno ako tamu e okolu 2000 den, na privatno e mnogu poveke
Devojki dali e mozno da imate mnogu mnogu bolni gradi od terapijata za ifv ili od utrogestanot tolku me bolat sto duri i koga ja klava rakata na niv mi se kako zapaleni mi zezat 6 den od ET drugo nisto @le.soleil da se zivi i zdravi od boga blagosloveni gordost da vi bidar
Честитки од срце! Колку сакам кога ќе прочитам ваква преубава вест, ОСОБЕНО на форумов! Да се живи и здрави двете сонца и само радости да ви носат! А ти мајка си за специјални честитки, за храброста, болките, емотивните турбуленции и се она низ што ти помина и се уште ти поминува телото. Ние тука сме за орден и сите многу добро знаеме со каква сила располагаме! Дај Боже кај сите радост
Znaci tri godini sterilitet, posle bremenost vo prv obid so invitro, missed vo 12 nedela, biohemiska prirodno, neuspesen transfer ,pak biohemiska (most probably i sega). Dali imate slicno iskustvo i dali ima nekoja nadez deka ke stanam majka od nekoja clenka so slicno iskustvo
Добар знак се болни гради. И јас имав болки, спиев само на стомак, ама после ЕТ не можев веќе, толку што ме болеа. Имав позитивна бета, ти посакувам и на тебе за исто да ти се болките.
Ќе бидеш мајка како немало. Нашиот пат е малку подолг и потежок, но ќе го изодиме. Дај си некој ден за тагување, биди бесна и потоа прави се што те радува. Ти праќам гушки не си сама
Nemoj da se predavas,nie sme so posebna sila vo nas da se borime site ovde zeni so taa bolka...jas 5 godini se boram so toa 5 bremenosti ( prirodno) dojdat do 11 nedela i tolku...depresija,placenje,nervoza,seker dobiv i rekov stop...Bog dava na sekoj ke dade i na mene...sekerot go spustiv i ete me vo listata na invitro so spricovi so planovi so cuvanje,so mozok pusten na pasenje i samo se bodram...Kako e Gospod nikoj ne e,cim ima lek ke ima i bebe....i toa mi e misla sekoe utro sekoja vecer...Glava gore mila ke drzime i nie bebce vo raci
Devojki ako vi treba nekoj primer ze nekoj sto ne se otkazuva , jas sum, jas sega ce pravam 9 godini kaj sto se boram so sterilitet, kaj ne sum tropnala avstrija makedonija vo biolozi, endokrinolozi sega posledno mi rekoa deka nemate nikakvi sansi za uspeh , no eve me mene vo turcija kaj mi dadoa .malku procent za uspeh.
Jas imav 4 transferi, 2 nula beta, 1 biohemiska i 1 missed 9ta nedela. Osven hashimoto, nisto posebno nemam. Toa e druske, izgleda treba mozok da se pusti malku na pasenje, drugo care ne gledam
Мила, добар процент од нас се тука со бројни неуспеси... патот ни е долг и трнилв. утеха и зборови не постојат веќе... едино што знам е дека нема откажување! и најбитното- Успеал само оној кој не се откажал те гушкам