Zdravo devojcinja, Dali posle transfer pesacete zaradi cirkulacija? Mojot doktor ne preporacuva lezenje, samo denot na transfer i posle sve normalno. Jas kade ziveam od nareden mesec temperaturite se kacuvaat I do 50C i normalno nitu navecer zaradi vlaga mozam da izlezam na eden krug. Pa se mislam doma imame lenta za trcanje dali na nea mozam 15-20min da odam, ne trcanje normalno. Ke go prasam i doktorot posle transfer no ajde i vase mislenje spodelete. X
Togas ne e nikakov problem, dokolku e nasledeno. Ako e vrodeno togas pretstavuva problem. Barem taka mi rekoa sega. Nie ne mozeme da ispitame oti eden roditel e pocinat taka sto nikogas nema da znaeme dali steknato ili nasledeno. Cajre ni bese samo pgd i gospod od gore koga ce recit.
Со лесно трансферот мила, да вроди со плодЈас мислам не е проблем ако користиш лента за пешачење, сепак ти си го диктираш темпото и големината на чекорот, секако дека тоа е подобра алтернатива отколку седење
I dokolki imate los spermogra so losa morfologija probajte vitamini selen cink i folna kiselina, vistiski cuda pravi osobeno kaj mazite. Sega posledno go doznav toa.probajte 6 meseci, nema nisto da mu nasteti i pokasno daj boze ce mi recis fala.
Devojki pak jas vcera cel den imav kafeav iscedok mi go prekina aspirinot od New Born denes imam sveza krv im se javiv mi rekoa da napravam beta i spored toa posle prolutex nemam nikakvi bolki vo stomakot samo sto krvaram Sega ke gi cekam rezultatite pa ke vidime sto ponataka nekoe slicno iskustvo i kako se zavrsilo ve molam
Iako nemav biohemiska, i mene tocno za 5 dena posle prekin mi dojde ciklus. Zal mi e mnogu, ko sto sum citala dobar znak e biohemiska, znaci mozes da ostanes bremena.
Jas imav krvarenje preobilno od 9ta nedela, pa do kaj 20ta nedela, po dva Prolutex na den bockav, Almetex inekcii sekoj den za zapiranje na krvarenje i bukvalno od krevet ne stanuvanje...Do 36ta nedela isturkav, since od godina ipol imam sega. Lezi si i slusaj go Dok sto kje ti kaze. So lesno da bide se
Jas imav krvarenje no mojata doktorka ne mi dade da zemam bolovanje Ke sum se psihosala doma Doznav deka su bremena 5 nedela do 8ma krvarev bez terapija samo folna i Dobroston.
Jas imam uspesno invitro, kaj mm ima inverzija na 9 hromozom, neznaeme dali e nasledno ili steknato. So srekja vo postapka
Devojki kakov dokaz se dostavuva vo FZO koga apliciras za vtor vaucer, a so prviot imas neuspeh? Kaj mene konkretno posledniot transfer zavrsi so kiretaza? Izvestajot li od posledniot transfer da im go dostavam, imav 4 transferi od koi 1 biohemiska, 2 neg beta, 1 spontan?
Од првиот трансфер кој ти бил покриен со ваучерот. Според мене нема потреба да доставуваш извештаи за другите трансфери.
devojki denes ispitav beta pak 8031 16 den znaci raste ubavo terapija prodolzuva ista osve tacrolimus sto ke go pijam uste ova nedela po edno na den kontrola za dve nedeli inace ubavo se osekavam uzivam citam po nesto seriji vo netflix zst treba poveke legnata da sedam poradi poranesnata istorija so bremenostite
Zdravo devojki.Sakav da prasam za iskustvo kaj Dr.Jani Angelevaki.Zakazana sum na pregled za 3 nedeli,prv pat ke odam taka da neznam kako odi procedurata toj dava upat za ispituvanjata za istiot den ili drug den?Isto taka kade se naoga transfuziona medicina?