Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

313 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Супер е докторот, ќе му ја кажеш твојата историја и тој ќе ти каже што ќе се испита, истиот ден ќе ти земат крв за тоа што тој смета дека треба да испиташ, после тоа кога ќе ги добие резултатите ќе напише извештај што треба да примаш и колку, за резултатот можеш и кај матичниот да си го подигнеш за да не одиш пак на трансфузиологија. Инаку се наоѓа од главниот влез на Клиниката само право, после радиологија има како проширување со клупи, тука има и за кафе што прават одма кога ќе ги поминеш е хематологија и трансфузиологија, има сестра што излегува пред врата ги зима упатите и ќе те викне кога ќе ти дојде ред.Отиди си 10 минути порано од терминот.:)

На NNA, Nela_21, Rtulka и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Sladze123

Sladze123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    13
    Fala ti mnogu ❣️

На Sienna_MK му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Ја нема веќе сестрата. Се влегува внаре дирекно на шалтер за зверка па кај докторот.

На NNA, Rtulka, tina2018 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Bebe 91

Bebe 91 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    299
    Zavrsi moeto iscekuvanje sum imala spontan abortus poveke sreka sledniot pat

5. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Колку ти е бета хцг? Дали те видоа на ехо? Многу ми е жал мила, одмори си го телото, следниот пат ти посакувам успех:hug: :hug: :hug:

6. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    2.062
    Мој совет да мислиш на себе ! Што значи тоа ако матичниот не сака да ти даде боледување земи си од гинекологот и на работа дали те знаеле или не нека не ти е гајле. Незнам што работиш но е не профи да се издават од надредените информации од типот тип на боледување. Ако ти е за колешките со кој секој ден кафе пиеш можеш да им кажеш на пр. во здраствен процес сум ај добро да биде. Знам звучи глупо ама и нека се осетат глупо да не прашуват многу, и не си должна да им се правдаш. Ако ти се прави колешки нема многу да те распрашуват. Иначе да не се лажеме првите три дена си сака мирување и после до тест потребно е нормално живеење, ама со нормално одење НЕ трчање и без големи напори. Тебе ти следи две недели од гинеколог боледување и мој совет ти е да со го земеш и да мислиш на себе, Незнам каков ти е патот кој си го поминала за дете ама да не се лажеме не е едноставен , така да мила со лесно, со среќа и мисли на себе.

На Prolett, Rtulka и Corika им се допаѓа ова.
  7. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    2.062
    мене два пати различно... едниот 4 дена другиот околу 7. Терапија прекинував некаде на 10 ден бидејки секогаш правам рани тестови преку крв на 7 ден и на 10 пак и кога на 7 ден било 6 а на 10 ден 3 нема зошто да се боцкам и полнам со хормони.

8. Bebe 91

Bebe 91 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    299
    Betata mi izleze 1.53 da da utre ke se slusna so Vladimir sigurno na eho da vidi dali se iscistilo malku odmor i nema otkazuvanje

На Naki22, DaisyDream, NNA и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    Fala vi na sovetite,jas odluciv posle transfer-bolovanje,ako dobijam otkaz tuka e zavodot za vrabotuvanje,na kraj krajista na rabota site te gledat prolazno denes da me nema utre ke najdat zamena...od denes me stavija na skeniranje ( demek za moe dobro ) u prevod navedni se ispravi se sekoja kutija so kod da se iskenira...mozebi ne trcam mozebi ne digam ama i toa navednuvanje ne mi odi vo prilog. .
    Samo zlatniot Gospod neka e so mene i da me blagoslovi so dete se drugo uopste ne mi e gajle,makar se vratila za Mk...
    Na nikoj patot ne ni e lesen zatoa se borime za dete a ne za zadovolen sef i gazda na rabota 8)
    Jas pocnuvam psihicki da se spremam za petok bolno e vadenjeto na folekuli?:sweat:

На AriaStark, Prolett, NNA и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.098
    Допаѓања:
    1.559
    Jas koga pravev transver vaka napraviv dodeka ja primav terapijata odev na rabota potoa punkcijata mi se padna vo cetvrtok i si zedov 2 slobodni deka od odmor potoa od ponedelnikot maticnot ginekolog mi otvori boleduvanje 2 nedeli i otkako mi izleze testot pozitiven samongo prodolzuvam bidejki treba da lezam poveke a mojata rabota rabota e cel den so sedenje, a za vadenjeto na jajcekletkite mene ic ne mi bese bolno so celosna anestezija nisto ne se osekja e potoa 2 3 dena osekjav samo bolki kako menstrualni kako pritisok vrs jajnicite ama toa bilo od stimulaciite i otkako go napraviv transverot bolkite se smirija ... Ti posakuvam uspeh vo postapkata

На Rtulka, Надја, malecko87 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    946
    Девојки, и Sante Plus ли почнаа да прават инвитро? Сега случајно видов објава.
    Можеби и некоја членка веќе има правено таму?

Прикачени фајлови:

12. Jetche Jetche

Jetche Jetche Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2022
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    86
    Jas znam deka odamna pravat, nudat i paketi po 2500 ev cela postapka sum gi videla na fb..no se sum slusnala nekoja so iskustvo od tamu.

На Mila0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    2.062
    Мило ми е за одлуката и со лесно нека ти е па да ни се пофалиш со две цртки . :) Иначе со анестезија не боли. Кратко трае т.е брзо се будиш јас имав чуство ко да сум се наспала убаво :)

На tina2018, Rtulka, Kateruna и 3 други им се допаѓа ова.
  14. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    1.103
    Девојки месецов вежбам интензивно и тоа потешки тренинзи, и се придржувам на исхрана дадена од нутриционист, но овој пат менструацијата ми е со многу помал обем од претходно. И првиот ден кога добив вежбав, и тоа баш интензивен тренинг, па сега се плашам дали е можно си направив хормонски дисбаланс од толку нагла промена со исхрана и вежбање. Дали некоја од вас била во слична ситуација?
    Инаку мотивот за да ослабнам и да јадам здраво е следното ивф да бидам спремна и физички дека имам доста вишок за симнување, а минатиот пат докторот ми рече дека и вишокот кг, влијае при забременување иако сме со машки фактор да сум поведела сметка и за мене.
    Совет некој, дали да се плашам? Дали да одам сега после циклус кај матичниот гинеколог на контрола?

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Za sreduvanje na hormoni, po dobra prirodna forma od vezbanje nema. Ti kazuvam od sobstveno iskustvo. Daj mu na teloto minimum 3 meseci, i ke vidis sto cudi napravi vezbanjeto. Kaj mene pokazuva mnogu dobar rezultat. Jas nemam golema telesna tezina ama metablizmot mi go sreduva vednas. I jas od ponedelnik (faaamozniot ponedelnik lol) ke pocnam so licen trener. Daj mu vreme na teloto

На NNA и Rtulka им се допаѓа ова.
  16. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    1.103
    Да ама јас до сега не сум има проблем со хормони и ми е страв од нагла промена да не си направам дисбаланс па да отидам во друга насока.
    И јас сум со личен тренер, и нутриционист моментално, ама тренинзите се ептен интензивни и се мислам дали е можно од тоа што вежбав првиот ден од менструација, да ми влијае да имам волку слаб обем и да ми тече како да ми е 5ти ден, а не 3ти. Обично предтоа по цело пакетче влошки менував за 5 дена, а сега овој пат едвај 5 влошки за 3 дена и тоа не полни туку скоро па и немаше на влошката, а на бришење имам.
    Затоа се мислам дали да одам на контрола кај матичната нареден месец пред добивање..

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Јас почнав да го губам обемот на менструацијата откако почнав со примање на стимулации, имав обемна која ми траеше и 7 дена, за период од 4 години со стимулации се намали од 5 дена на 3 дена, според хормоналниот статус обемот не влијаеше на хормоните. Мислам дека вежбањето може да му направи добро на организмот, но не секоја промена е секогаш добредојдена, може да дојде и како шок од нагли промени во исхраната, за вежбање не сум сигурна. Не мора ништо лошо да е, но секако дека можеш да отидеш на контрола и да си направиш и хормонален статус за чисто да си мирна. Не верувам дека тоа што си вежбала прв ден од ментруација нешто влијаело на циклусот. Ти посакувам успех во твојата мисија и следната да биде со бебенце во рацете.:*

На NNA, Rtulka и babybubu им се допаѓа ова.
  18. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    1.103
    Благодарам мила, сите што сме во оваа борба да излеземе победници, со живи и здрави бебчиња во раце! :l:

На Milititi, Rtulka и Sienna_MK им се допаѓа ова.
  19. Luna OM

Luna OM Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2022
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    65
    Mnogu zal mi e, a imas zamrzeni embrioni?

20. Bebe 91

Bebe 91 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    299
    Ne mila sledna postapka se na novo