Jas se bockav so niv, koga bev kaj lazarevski. Togas imav 11 jajce kletki. A ivf mi bese neuspesno. A dali se efikasni ili ne ne zanm sega sve e individualno.
Здраво, јас почнувам со нив. Триптофем е синтетички хормон за down-регулација на ЛХ и ФСХ хормоните, тоа значи дека се користи за да се намали лачењето на овие хормони (или што би рекле докторите да се смират јајниците ). Инаку се даваат за да се контролира циклусот полесно и да не дојде до предвремена овулација. Не би требало да имаат изразени несакани појави, ама ајде да видиме - ќе си споделиме искуства А инаку за ефикасност триптофем на некој начин е само припрема, стимулациите почнуваат на почеток на циклус колку што знам
Да мила сакав да прочитам повеќе искуства да си споделиме , сепак ова ми е прво ивф и се ме интересира и многу сум возбудена исто така. Докторот ми рече на 3ти ден од циклус да одам кај нив па ќе видиме понатаму што ќе биде ...
Здраво сакаам да прашам дали на некоја од вас и е препишано после трансферот амп. Тевагастрим, мене ова ми е трето инвитро и до сега прв пат ги користам секој втор ден s.c се ставаат.
Триптофем под остар агол или под прав агол ги ставате...и има ли веза? Јас 4-5 ставив под агол. Поздрав и со среќа во процесот на сите!
devojki da ve prasam dali nekoja znae da mi objasni posle 14 dena bolovanje kako odi procedurata za ponatamu za prodolzuvanjw
Drugarka mi vo 6 nedela od bremenost od maticniot ginekolog si zede potvrda deka e bremena i deka sve e vo red so bebet deka ima srceva reakcija, pojde vo maticnata lekarka i taa ti dostavuva do fond za zdravstvo da ne odis na rabota duri da se porodis. I posle normalno ti sledi odmorot za poroduvane. Ovaa bese pred godina fena ako ima izmeni ne znam . Neka kazat i drugite
Jas posle 14 dena so beta hcg i izvestajot od sistina gi odnesov kaj maticnata i taa gi prati na komisija mi odobria uste 15 dena i posle se taka ti kazuva komisijata sto dokumenti da dostavis za novo boleduvanje.
Тоа беше за време на ковид мерките кога трудниците беа ослободени од работа, сега не е така сега се зема боледување со соодветна дијагноза за патолошка бременост.
Под агол од 45 најмалку боли така ми препорача сестрата и вистина кај мене се испостви дека и скоро не се ни осеќа , пробав и поинаку но така ме болеше и си терам под агол
Tevagastrim vo medicinata se koristat kaj lica so narusen imunitet, odnosno najcesto za dijagnoza Neutropenia, toa e namaleno kolicestvo na del od belite krvni zrnca vo krvta. Jas kade sto rabotev vo stranstvo gi davavme. E sega pretpostavuvam tuka deka e zaradi podobra implantacija i kaj mene se pisani vo semata za iden transfer. Znam deka se skapi okolu 50 evra e edna. Ti posakjvam srekja
Здраво девојки. Освен имерил ради метилирана фолна кои други пренатрални витаними ги земате? Дали смета таа обична фолна што ги има на пример во фемибион ?
незнам кој се имерил и што се . Ме збуни со имприл кој се метилирана фолна со плус додатоци и кој се нереално скапи. Иначе јас користам Прегнатол со активен фолат + вит. б12 ( цената им е многу пристојна околу 600 ден ) , Q10, Zn + Se. и сега од вчера почнав да пијам и Fertilimin на Synergy ( подршка на здрави овариуми).