Devojki normalno e od inekcii progesterone da se ima bolki? Mene leviot jajnik kako da mi pukne se osekam stomav deka mi e poduen
Имприлот се прескапи за тоа што содржат. Јас ги пиев неколку месеци ама прекинав. Јас не смеам фемибион зашто има железо (генерално сите мутивитамини што содржат железо ми пречат) и пијам Abopholic meta. 30 таблетки се 360 денари и ги содржат сите б витамини. Останатото (витамин Ц, цинк, Q10, селен, магнезиум) ги земам посебно.
Здраво девојки, Почнав со триптофем на 28.06. На 7 сум на контрола (значи 9 боцки ќе имам до тој ден). За натаму ми е пишано fostmon i meniofenf (?). Кога ќе треба да почнам отприлика со боцкања мускулни? Како одеше тоа? Fostmon E мускулни така?
Боцкањата почнуваат од втор ден од циклус. Инаку сите стимулации можаѕ и поткожно и мускулно, зависи колку прашоци и колку водички ќе ту кажат да аплицираш.
Иначе ако не се лажам во Фемибинот има мелирана фолна т.е активен фолат. Незнам како ти е препораката... јас имам мутации и обична фолна не ми одговара. Мене ми ги имаа препишано иприлот ама цената ми беше многу висока далеку од реална . Ми ги препорачаа пргнатолот со подобра концентрација на метилирана фолна е башка, и него го пијам веке доста време. И маж ми исто ги пие.
Potoa pravis beta dokolku e pozitivna ti dava matucniot upat na Gak nz kaj koj doktor sakas (a mozelo i doktorot sto ti pravel inv ama nz tocno kako treba) i ti odobruva uste 15 dena e posle toa treba konzilijarno mislenje mene me vodat so dijagnoza 0.20 zakanuvacki abortus i taka mi go prodozuvaat sekoj mesec
Да не мислиш на Имприл мене тие ми ги прекинаа и сега примам метилфолат од 1000 Б12 од 1000 претходно земав фемибион 2 ама не можев да ги најдам последниот пат и сменив премама дуо и магнезиум калциум и вит Ц 1000
Devojki ve molam za iskustvo . Vo ponedelnik imav punkcija, a denes dobiv ciklus , 11 dena porano. Dali e normalno? Obicno sum imala transfer i sum dobila na vreme, a sega imav samo punkcija i dobiv 11 dena prethodno. Ima mesto da mu se javam na doktorov ili normalno e?
Imam obilno krvarane kako ciklus sto imam sekogas i ogromni bolki vo jajnici, sabajle ce pisam na kordinatorot ce vidam, oti denes e nedela ne rabotat.
Baraj go doktorot . Mene mi rekoa krv samo na brishenje. Ako imam poveke odma na doktorot da mu se javam i da dojdam vo bolnica....
Здраво мамички, Ве поздравувам сите и Ви посакувам голема среќа во исполнување на вашите желби да станете мајки.. И јас правев ивф и тоа кај др Лазаревски Систина и си имам веќе мало дијамантче. Не се плашете бидете упорни, позитивни и смирени, верувајте себеси, на Бога и др. Се ќе биде во ред!
Devojki zdravo. Ova mi e prvo ivf. Denes mi e 6 den od embriotransver. Praveno vo newborm. Vrateni 2 blastocisti na 5den. Mi rekoa prvite tri dena da odmaram,ne bukvalno da legnam vo krevet i da ne mrdnam, odnosno da ne se zamoruvam. A posle 3 den da si funkcioniram najnormalen zivot kako i pred toa. Sekako gi poslusav ne lezam po celi denovi stanuvam,sekako ne krevam tesko ne gotvam i site tie domasni obvrski no dvizam niz doma. Vcera izlegov na prosetka (mi preporacaa da pesacam po 15 min dnevno).... Zborot mi e dali nekoja od vas go dobila istiov rezim posle embriotransfer. Mi rekoa deka mi se mn golemi sansite za uspesno invitro. Inace izzvadivme 9jk od koi 7preziveaa od tie 6 se oplodija i do denot do transver mi ostanaa ovie dve gluvcinka sto se vo mene. Nemav za zamrznuvanje. Sega sum malku isplasena pa ako ima nekoja nesto da spodeli bi bila blagodarna. Vi posakuvam na site da dobieme pozitivni rezultati ♥️
Можеш во договор со клиниката. Јас сега користев ваучер за трансфер со замрзнати. Ми покри хормони, терапија со триптофен и трансфер. Јас и за првото успешно пред 5 години и сега за трансферов со замрзнати истиот го имав. Првите 2-3 дена повеќе одмор, после тоа скоро нормално функционирав, нормално без кревање тешко и преморување. Најбитно е да си го слушаш организмот и движи се колку што ти се чувствуваш пријатно