Dali i vtoroto ti bese uspesno? Jas imav problem so tubite. Mi rekoa deka kaj pacienti so zapuseni tubi e najuspesno invitroto. Drugi problemi nemam. Osven sto sega mi se pojavi endometrioza vo desniot jajnik,posle stimulacijata no rekoa deka toa ne pretstavuva nikakov problem za uspesno in vitro. Endometriumot mi rekoa deka mi bil odlocen 9.3.
Ова сега ми беше втор трансфер со замрзнати и е успешен. Еве терам 11 недела. Јас и да сакам не можам многу да мирувам зошто имам 5 годишно детенце, ама и со него кога бев бремена исто не бев на строго мирување освен кога прокрварев.
I uste nesto. Jas sum pusac,mi rekoa deka nesmeam nikako da gi ostavam cigarite,no da gi namalam. E sega nekoj den pomalku nekoj den poveke znam da zapalam. Inace iqos pusam. Mene sega ova me plasi najveke
Здраво истиот резим и јас го применувам, мене денес ми е 9 ден од трансфер. Со среќа и со лесно на двете нека ни е. Господ е голем ќе не израдува
Во Њу Борн сум пациент. За тестот сама ќе си одлучиш иако ако веќе сакаш порано јас ти советувам преку крв да испиташ. Јас никогаш не правев домашни и си слушав препораки - тест преку крв на денот на кој ми одредиле дека треба да првам. Според мене домашните, па уште и порано направени се непотребен стрес. А за пушењето незнам кој ти кажал дека никако не смееш да ги оставиш. Сите препораки се да се престане, а во најмала рака да се минимизира. Не сум слушнала до сега дека не смее да се прекинат. Јас сум (бев пушач), па веќе не палам цигара. До тестот знаев да запалам една и неколку дима да земам. Сега веќе не.
Jas sum kaj tatjana,i ona toa me sovetuvase. Ostavanjeto na cigarite bil najgolemiot stres na organizmot. Ajde kako i da bide toa e. Kako e gospod nikoj ne e.
Можеби мислела на нагло откажување. Ама дека е лошо целосно да ги откажеш не верувам. Секако ти одлучуваш како ќе постапиш иако најубаво е да ги откажеш.
Убаво е да шеташ, долги релаксирачки прошетки во природа. Читав дека се подобрува циркулацијата во матката. Јас слично како тебе, две вратени имав, шетав секој ден во природа, и едно се фати, ете го има 2 години. Сега за второ почнавме. Со среќа!
Сега те прочитав, честитки од срце, тебе и на сите кои имате позитивни тестови овие денови... Не читам многу често, ама со вас сум, полнам батерии (соларни се моите )
devojki da ve prasam nesto nie sto ne sme od skopje obavezno konziliarno od bolnicite vo skopje ke treba dali znae nekoja da mi kazuva od ohrit od bitolla dali moze da davat tie konziliarno mislenje
Благодарам. На сите ви посакувам што поскоро да дочекате. Имам уште долг пат да истерам, ама стигнав до овде и ќе се истера и до крај. А ти одмори се па со нови сили по замрзнатото. Според мене многу е важно и психички да сме опуштени пред било која постапка, а особено за оваа борба.
Здраво на сите. Се спремам за втор ваучер, па ме интересира дали овој пат треба да им доставувам извештаи за интервенции, извештај за проодност на канали и сл. бидејќи тие во оригинал ги имаат во фондот со документацијата за првиот ваучер, а сега да им доставам само нови документи за она што е со рок, пр. брисеви, пап, спермограм, и сл? Ве молам кој има искуство да ми пише. Поздрав
Честитки од срце, ти посакувам лесна бременост до крај и на малото да му подариш братче или сестричка Ќе се дружиме мила