Devojki od 7 j. K 6 bile zreli ama denes mi javija za sega samo dve se oplodile malku se razocarav ajde se nadevam barem ovie dve ke bidat dobri kako bog nikoj ne e
Ima teratozospermija zatoa i se resivme za in vitro bidejki imam dva mised vo 8 nedela prirodno ostanuvav sega vo april pravev histero mi najdoa septum8 mm i se resivme za in vitro da se nadevam deka ovie barem dva ke se razvivaat, ti blagodaram na podrskata i cestitki za maloto maze zivo zdravo neka vi bide
Кај мене беше слична ситуацијата. Од 6 ј.к извадени 5 ј.к. беа во ред, а се оплодија 3 ј.к. од кои само 1 ембрион беше во ред. Имав трансфер на тој единствен и ништо
Јас добив потврда (одговор на маил) дека ми е одобрен ваучер пред скоро еден месец, но ваучерот не ми е сеуште стигнат на домашна адреса - а изгледа нема ни да стигне. Бев во фонд и таму ми кажаа дека имаат проблем со поштата и ми го дадоа нивниот примерок.
Devojki znae li nekoj da objasni zosto ako jajce kletkata e zrela, spermata za ISCI e idealna, zosto se slucuva ova? @malecko87
Ne se razocaruvaj mene samo 3 jajce kletki mi izvadija zdravi od niv 2 se oplodija i vo nedela imav transfer
Daj boze so pozitiven test mila fala vi na sovetite daj boze neka si se razvivaat i ovie dve dobro i samo da mi pomine bolkava od punkcijava
Мислам дека има повеќе причини, прво мора и двете клетки (и јајце клетката и сперматозоидот) да се генетски исправни и да немаат абнормалности, а тоа не може да се види под микроскоп. Најчесто одреден процент од јаце клетките кај секоја жена ќе имаат некои неисправности и ембрионот нема да се развие. Во друг случај па сперматозоидот може да има генетски абнормалности и тогаш јајце клетката нема ни да се оплоди. Значи баш треба да се погодат и двете клетки здрави. Друг фактор е и лабораторијата, дали во тој момент ќе има идеални услови какви што баш му требаат на ембрионот за да се развие. Има и други фактори.
Isto i kaj mene od 3,2 se oplodija i sea.cekame transfer....daj Boze kaj site pozitivni testovi ds imame