Podobro bi bilo da odete zaedno ( i nie ne sme vo Mk) ,no se zavisi i sto ispituvanja imas napraveno dali od prilika imas nekoja diagnoza maski zenski faktor... Nie otidovme zaedno,posle toa jas si oddv sama,on 2 pati trebase samo da ide... potreben ti e koga e punkcijata a i koga e transfero...so srekja neka ti e i so lesno...
Јас мислам дека ако е само разговор можеш и сама, секако докторот само ќе ви даде насоки што да направите следно. И јас и сопругот сме воглавно многу зафатени и кога се работи само за консултација гледам да одам сама. Ако немате направено никакви испитувања ќе ви каже што точно да направите и ти и сопругот. За сопругот воглавно треба спермограм, па според тоа ќе видите што понатаму за него. Инаку секако дека мора да сте присутни и двајцата за ивф процедурата, освен ако не изведете нешто во смисла на замезнување на сперма итн. Имате направено некакви испитувања до сега?
Заедно. Маж ми беше како паднат од марс, а треба да знаат и они што е потребно, а не да прераскажуваш после и цел терет на тебе. Однеси го нека се запознае со процедурата, заедно сте во ова.
Zdravo vi blagodaram za odgovorot, da imame napraveno spermogram hsg brisevi se e uredno imam praveno insemenacija ama neuspesna i nesakam da pravam uste 2 3 sakam da si prasam direknto za invitro ama cekam da se vratat od odmor , da imame zamrznan materijal od sperma bidejki skoro pravev insemenacija
Здраво. Да прашам дали има шанси да се појде до гинекологија за спермограм без термин. Ако ги замолам дали има шанси да завршиме работа?
Јас пред две недели имав пункција без анестезија на две јк и не е страшна болката. За Повеке ЈК мислам дека е ок анестезија ама за една две нема потреба.
И јас како @Dijana DM без анестезија на два фоликули. Не беше страшно. @Ano Мислам дека и јас те имам пропуштено Честитки и со лесно
Благодарам. Јас цело време ве демнам кој ќе се пофали. И верувам и знам дека сите ќе успеете. Кој порано кој подоцна.
Zdravo! Dali vi se sluci da zaboravite da si stavete utrogestan ? trebase 2 na vecer si staviv edna samo ne znam dali ima gajle za edna vecer?
Тоа е тоа, си заборавила и нема назад Продолжи по старо и не се секирај. Мислам дека не постои некоја која нешто не заборавила или не закаснила со нешто во некој процес, вклучувајќи ме и мене Ти посакувам успех
Nisto strasno, prodolzi si ponatamu so terapija kako sto ti e dadena, nema vrska sto si propustila edna tableta/vaginaleta.
Здраво Дали некоја го користела овај спреј вулвоваги, пред трансфер сум па вчера ми го препишаа заедно со циклопрогинова. Сеуште имам циклус не знам дали да почнам од сега или откако ќе ми заврши Ако некоја го користела нека ми пише Позд
Здраво Нова сум на форумов, направив една инсеминација пред 3 недели но без успех. Сега планирам следна, но ме интересира ако може да ми кажете за ваучерот од ФЗОМ за ин витро дали мора инсеминациите да бидат направени преку еден месец?
Девојчиња, на кој ден од циклус ме советувате да отидам кај докторот за започнување постапка за трансфер со замрзнати ембриони? Прв пат ќе ми биде.