Ако немате договорено протокол било кое време. Евентуално ако ти е комплицирано да одиш повеќе пати да одиш на 20 ден, ако случајно сака да почнеш со терапија од 21 ден ( јас за второво зошто имав триптофем почнав од 21 ден да боцкам со него). Добив шема со терапија и закажавме контрола на 12 ден од наредниот циклус
Devojki da ve prasam koga podnesuvate dokumenti za vtor vaucer vi vazi 3D/4D od prethodniot pat ili mora nova snimka da se pravi?
Zdravo devojki,podnesov za vaucer 18.04 vratena za dopolnitelna inseminjacja koja ja pravev na Gak Prasanjeto mi e, dali moze da podnesam so lekarska potvrda ili moram ga gi cekam dvete nedeli za celosnata dokumentacija od GAK? Blagodaram
Дали некоја од вас има правено инвитро во Америка, ако може да каже каде, во која клиника, и како се од прилика цените таму.
Ако немаш одредено протокол пак ќе кажам според мене не е битно кога ќе отидеш. И онака ќе биде консултација. Јас правев два трансфери и за ниеден не бев на преглед на втор ден. И двата пати бев некаде на средина на циклус ме виде докторот, одлучи за прокол, добив шема и прва контрола имав околу 10ти ден. Е сега може зависи и од докторот. Ако не јави се и прашај таму кај што планираш да правиш.
Kade go pravevte toa 4D? Nekade da ne cekam red mnogu, jas sum vo Sistina, ama tamu e haos, nekoja privatna ambulanta da znaete da pravi 4D? I koj den od ciklus se pravi ili pred ciklus bese, imam zaboraveno?
Zdravo devojki denes bev kaj doktorot posle spontaniot matkata mi e vo red se iscisteno problem ispadna vo toa sto moite jajnici bile policisticni mi prepisa da pijam profertil cikloproginova i letrasol da napravime kareotip za dvajcata genetski, hemostaza i d-dimeri za mene i da odmora nekolku meseci pa voeguvreme ima nades deka mozam i prirodno da ostanam ako ne za 6 meseci nov vaucer i se nanovo mi rece deka slednata stimulacija ke go iskluci gonalot ke mi go zamenel za drug pa kako gospot rekol taka
Од ГАК ми кажаа најдобро да се прави 20-21 ден. од циклус. Таму правев во ИВФ оддел со упат од матичен г. воопшто не чекав, но може така де погодило.
Јас не сум од струмица ама мислам да го прашаш матичниот ското сите имаат опција дали сакаш брзо да ти излезе резултатит или да чекаш 3 месеци... Јас правам во Берово секогаш брза постапка околу 800 денари за 10 дена имам резултат а брисеви секогаш ми излегуваат за 2 до 3 дена резултатите
Да 5 дена пред мојата пункција мм прими цитерал јас го зедов на приватно околу 230 денари мислам дека беше