Jas devojki vcera pominav transferot sega ke brojam denovi,vcera lezev skoro cel den denes izlegov imav neodlozena rabota 2 sati vo setanje i voz...doktorot vcera mi rece samo da ne prsmukuvam i da ne digam tesko ostalo sve normalno...posle transferot vika mozete vo wc,neka fala ke se strpam ... So koj ke brojime denovi i ke cekame pozitiven test
Jas ke pravam krio transfer i pocnav od prv den od ciklus so estrofem; zavisi sto terapija ke odredi doktorot, imam plus prednisone i kleksan a 5 dena pred transfer plus Utrogestan I prolutex
Здраво, тоа е многу добро прашање и секој што сум прашала ми одговорил различно. Ивф докторот и матичниот ми рекоа дека треба преку еден месец и да се направат 4 инсеминации, но без разлика на тоа јас одлучив дека сакам да ги правиме секој месец. Направивме 2 (т.е 3 но едната не ни ја завршивме поради резултатот после обработка) и после тоа докторот одлучи да напише извештај дека имаме апсолутна индикација за ивф. На крај без никаков проблем ни одобрија ваучер. Така што секој случај е засебен. Дали сте со машки фактор? Ако да и ако бројот после обработка е помал од 4милиони/мл ќе ви одобрат без проблем, така барем пишува во правилникот.
Девојки I am back... Одамна ме нема во темава а и сум заборавила што како беше хахах.. Пред 3год почнав со испитувања се спремав за ивф сакав преку фонд ама многу се измалтертирав тогаш ме одбија 2 пати за нови документи и баталив што од тоа што од други проблеми, на крај со тежок развод.. Да не ве замарам цела историја Е сега... Прв проблем е тоа што на новиот партнер му немам кажано дека не можам да останам природно бремена, и не знае дека со бившиот маж пробувавме за бебче.. Незнам како да му кажам незнам како би реагирал на се тоа иако знам дека нема ништо против ивф сме збореле општо од околу на таа тема.. Друго.. Да ме потсети некоја од вас што како беше да почнам се од почеток ама овој пат ќе терам се на приватно, како се цените сега, кои испитувања треба да ги правам. Инаку сум со запушени канали и нема потреба од инсеминација, ми рекоа директно ивф. Е сеа снимката од HSG ми е во комисија во фондот незнам дали ќе ми треба и дали ќе важи воопшто бидејќи е правена одамна.... Капак на сите проблеми ми најдоа дијабет пред 2 месеци.. сигурно и за тоа ќе имам проблем... Ох.. животе скоте
Neznam kako odi na ceni vo Mk no te citiram. Radi diabetot...go imam i jas mi prepisa doktorot soodvetni tableti,3 na den za da nemam problem so bremenosta posto i vo tekot na bremenost se pokacuva sekerot...vo vrska so partnerot nema sto da se plasis da mu kazes za invitroto,bivsiot e.bivsi...ako saka deca nema da ima problem dali e prirodno ili invitro... Eve jas 5 pati prirodno a 0 deca...zatoa se resiv invitro,so lesno i so srekja
Охх стварно незнам.. Ни кога ни како да кажам, не сме долго време заедно но многу сме блиски, не верувам дека би изреагирал лошо ама од пусти страв не смеам уста да отворам.. За шеќерот знам дека се качува во бременоста, мислев дали ќе ми смета додека правам ивф..
Nema da ti smeta ti velam i jas go imam pa so celosnata terapija od planot mi dodadoa i tableti za seker
Imam i slaba teroidna pa sekoi 3 meseca imam kontrola,posle poslednata neuspesna bremenost od stresovi na kontrolata za teroidna otkrija i seker,mi bese od 60-100 mene 104...sega posle terapijata od apcinja mi e 82
Znaci ne. Mi rekoa 3 dena miruvanje poveke da lezam, a posle sekojdneven zivot. Si funkcioniram kako i pred toa. Ne se pazam duri i se zaboravam nekogas. Vikam sto bide bide. Mi rekoa 5cigari dnevno se obidov ne uspeav. Strastven pusac sum. Hrana mi rekoa ke jadam se sto sakam osven gazirano i blago. Sepak 1casa koka kola ne bi smetala ili eden sladoled
Не сме со машки фактор. Ми рекоа дека до скоро признавале инсеминации направени секој месец, дека не барале да бидат преку еден месец а кога се јавив во фзом ми рекоа да бидат преку еден месец направени. Ние сепак сме на почеток само една инсеминација имаме направено ама пак сакав да слушнам искуство од луѓе дали даваат ваучер ако инсеминациите се правени секој месец за да знаеме како да постапиме дали да чекаме еден месец или не. Фала ти на одговорот
Devojki dajte kazete simptomi na hiperstimulacija jas utre ke odam da me vidat na eho imam grcevi vo zeludnil jajnicite mi se namali bolkata ama zeludnikov me boli dali od tarapijata neznam koga prasav denes kaj doktorot se isplasi da ne e hiper i da me vidi ako ne e vo sabota zdravje boze transfer inace se razvija utredenta odam uste dve enbrioncinja sega imame vkupno 4 se nadevam ke ima i za zamrznuvanje
Isto,cigare mi kaza da gi ostavam no dodeka ne uspeam skroz barem 5 na den ja 10...blago ne jadam vcera i denes izedov 6 kroasani ,rekov kako e Gospod ne e nikoj,ne digam ne se nerviram lezam ama ne mnogu...i da i ja denes 2 pati zaboraviv