2д и 4д. На 2д се гледа состојба на јајниците, број на антрални а на 4д состојба на матката. Ќе напоменеш дека ти треба за ваучер, знаат докторите каков извештај да пишат.
Od 17.6 se bockam so takvi golemi igrli prv pat se krstev i so strav bev,mene maz mi me bocka...nema da povredis nikakvo crevo ne se sekiraj,na nas ni objasnija taka ako eventualno pri bockanje pocne krv vo spricot odma vadis igla i direktiva do nea na toa mesto bockas...fala mu na Boga do sea samo 2 pati bidna krv...ne se sekiraj mila nie zenite sme jaki se izdrzuvame za edno bebce vo raka... Da napomenam prvite inekcii mi bea koktel 4 so 3 vo eden spric,kako ja bocne iglata mene pocniva noga da mi se trese pa ete me ziva zdrava i borbena
Здраво денес ми е 13 ден од трансфер и правев домашен тест ипадна негативен, потоа направив преку крв и тој е негативен. Имам многу терапија што ја користам, му пишав на докторот дали да ја пијам до понеделник или да престанам, ама не ми враќа. Од терапија освен витамиска користам и декортин,ланзето спреј, климара лепенки, естрофен таблети, клексан инекции, пролутех и тевагастрим инекции незнам што да правам дали да ја прекинам или не... Имала ли некоја вакво искуство
Мене до сега месец за месец до 15 најкасно ми се пуштени бидејќи во фирмата кај што работам до 5 пуштаат плата
Jas sama sve bockam, maz mi ponekogas me stipnuva na ramo da bocnam kleksan ako veke stomakot mi e modrici no za sega dobro mi odi Ne e prv transfer tuku br6 pa veke otrpnav Samo epten mi fufka od zemanje krv i igli vo vena. Pred 2 dena bev sama za intralipidna i duri 2 sestri dojdoa da povrzat kanula i se sto treba Si kazuvam na site kolku mi e strav oti porano znaev i da se onesvestam
Aaa mojite se vo slabina stranicno vo muskul nema sansi sama da se bocnam tamu,ovie vo stomav samo 2 pati sama se ostalo pak maz mi... Jas si priznavam nemam hrabrost za sama bockanje Kako i da ni e so lesno i uspesno neka e na site
zdravo ! Dali vi se sluci ednas 7 den od transfer imav kafeav iscedok posle 3 dena nemav , sega skoro6 deneli pak imam kafeav iscedok i me fate panika
Jas koga imav transfer sestrata mi kaza bolki vo stomak ili nekakov iscedok deka bilo normalno da ne se plasam
Мила, дали пиеш аспирин? Мене обично од тоа ми се случувало крварење па ми го прекинувале. Дали направи тест ?Консултирај се со докторот.
si prekinav so kleksani i aspirin jas od prviot pat koga imav 7 den od transfer , vecerva mi rece da primam
Која недела си сега? Можеби треба и прогестеронска терапија да ти се зголеми, во секој случај не мисли на најлошо, многу често се случува кафен исцедок во рана бременост па дури и крварење, јас имав такво искуство.Со лесно и нека се среди побрзо.
i jas koga imav krvarenje 5 nedale mi zaprija kleksan i aspirin i navistina se mislam zosto gi davat dvete zsr dvete za ista rabota se a d-dimerite mi se niski nitu gi interesira dr neznam pravat ekspeeimenti so nas