И јас мислам дека е голема таа игла. Јас боцкав под агол од 45 степени зашто така мене не ми се правеа модрици и помалку ме болеше. Исто така, малку со рака го топлев шишенцето и после боцкање ставав топла облога (памук натопен со топла вода). Иглата и сприцот што ги користев се како на сликата во прилог. Со лесно и да биде со позитивен резултат .
Јас денот на трансфер не го броев. Ембрионите зависи на кој ден ќе ги вратат после пункцијата, па по тоа се знае дали се 3 или 5 дневни.
Здраво, Дали знаете д-р Ивановски и сестра Сашка кога имаат одмор, сакам да ѕвонам неделава и чисто информативно да знам. Поздрав,
Jas denes napraviv, bez denot na transver 9 den mi e. Embrionite bea 4 dena stari. Testot pokaza bleda linija. Planiram da go povtoram vo vtornik
девојки ај мала помош!! докторката од трансфузиологија ми даде извештај за рефундирање на клексани но и кажав дека со докторот што правев инвитро се договоривме да ги примам фраксипирин зошто клексанот многу ретко можам да ги најдам дали во социјално ке ми прават проблем за извештајот пишува клексани а сметките ми се од фраксипирин ?
Jas nemozev da najdam kleksan i kupiv nekoi inhixa deckoto vo apteka mi kaza deka nema da ima nikakov problem za refundiranje
Генериката им е различна. Има шанси да ти прават проблем. Најубаво да им пишеп во фондот. А клексани не се веќе дефицитарни. Боцкам веќе трет месец и само еднаш или два пати не најдов, ама секогаш имало замена од истата генерика (enoxaparine).
Јас имав извештај за фраксипарин, а боцкав и клексан и фраксипарин (ова беше лани пролетта кога ептен тешко се наоѓаа и двата лека, па купував што ќе најдам). Од фондот не ми ги рефундираа парите за клексанот затоа што не беше напишан на извештајот. Имав купено и неколку инекции фраксипарин од 0.6 (а извештајот ми беше за 0.4) и не добив рефундација ниту за нив. Најдобро е да го смениш извештајот и да ти го напишат лекот што планираш да го боцкаш. Или јави се и прашај во фонд за сигурно, затоа што моето искуство е од лани, а можеби нешто е променето до сега.