Јас се надевам на природно... пошо друг проблем не би требало да има...барем до сега по испитувањата...
Така да нема обесхрабрување,се е можно само да се најде видтинскиот спецјалист !! Od srce ti posakuvam uspeh,i jas se nadevam deka moze ke se fati ako ne pak bomba od hormoni
zdravo na site.imav edno neuspesno IFV kaj dr.Lazareski vo sistina.uste ne sum bila na razgovor da vidime sto ke kaze dr. koja e pricinata za neuspesnost.sega se dvoumam dali i slednoto da go pravam kaj nego ili mozebi vo gak kaj dr.Tofovski? koi se vasite iskustva inace na 14 den od ET testot bese negativen, pa nareden den Bhch <2 prekinav so terapija i ciklusot mi dojde naredniot den
Ако имате можност воопшто не размислувајте за државно. Одма на приватно, многу е подобро бидејќи во голема мера е ублажен стресот кој и онака го доживуваме поради репродуктивните проблеми...
Po mene promena na doktor pozelno e da ima koga napravil kompletna utka vo celiot proces, a pritoa uste ne ni priznava, a na nas doverbata ni izbleduva kon nego (hiperstimulacija, nedovolno stimulacii, osteten endometrium a napraven transver.....). No od momentot koga inf e napraveno po procedura, grizlivo, nemalo nikakvi otstapki se bilo sprovedeno vo najdobar red, prosto ne razbiram zosto bi se promenil doktorot !!?? Jas bas bi prodolzila da odam kaj nego pa barem znam deka nesto ke promeni, napravi, ispita..... a so nov doktor e sve jovo-nanovo, zatoa i se preispituva nekolku pati kade ke otvoris sto se veli istorija. A neuspesno inf ne e isto sto i los doktor tuku se e sreka.....
Devojki pred malku go gledav embriogot od New Born Birol go imase na tv i nekako mi izgleda epten ubedlivo dali imate iskustva so ovaa klinika ima li uspesni in vitra ili sepak da si odamre medika ili sistina
Jas imam prvo ustesno ivf vo newborn i zadovolna sum,sekogas ke se najde nesto sto fali ama za cela postapka sum zadovolna i plus pozitiven rezultat super
jas so privatnoto imam edno loso iskustvo so plodnost bitola, kaj koi pravev histero.tri saati cekav doktor da me pusti doma,lezev tamu i ne znaev dali zavrseno e se, bidejki imav "sreka" da e dezuren tasko pa toj imal mnogu pacienti.isto taka sestrite voopsto ne bea fini, aj toa, tuku posle na naredno eho dr.obednikoski mi rece "cupe kaj te najde sega cista cokoladna imas". me najde po pat?ne znam kaj me najde. a edno cudo parista im plativ. e posle vo GAK mi kazaa deka cistata e rezultat na "pogrubo rabotenje pri operiranje na septumot" (citaj mi ja napravile vo plodnost) poftorno operacija ama sega laparo.i za pravo tamu so dr.dabeski i dr.tofovski si pominav super.cista nova bolnica razlikata so plodnost bese bojata na plockite (vo gak se beli).si plativ 2000 denari i doma kako nova. zatoa imam dilema dali na drzavno ili privatno, zosto iskreno bitno e kolku vnimanie ke ti obrne doktorot.a za bozja volja da ne zborime. pozdrav
@Miami1 za Plodnost i Tase nisto ne znam ima tuka dosta clenki koi se zalat od tamu pa samo ke ti potvrdat, no ima nekolku koi se zadovolni pa..... Za Lazarevski i jas sum kaj nego...... A za drzavna i Tofovski iskreno slusam mnogu ubavi zborovi, jas go zapoznav i da bidam iskrena ne bev nesto voodusevena (konsultacija za histero), no vikaat mnogu e guzva i mnoooogu losa organizacija, uspesni inf sekako, cistota se znae najcisto i najbavo e doma.....
Jas prvo planirav i bev na konsultacija kaj lazarevski vo sistina koga slusnav za newborn pojdov na konsultacija i iskreno se predomisliv i imase udel toa sto se novi i povejke se trudat normalno so povejke pozitivni rezultati sto e vo nivna raka da e se ok pak razmisli i srekno
znam deka tofovski e malku nezgoden, ama za cekanje iskreno i vo sistina koga i da odime e premnogu guzva pa ke ti recat sednete si ke ve viknime a nema kade da sednis? taka da naviknata sum da cekam po vrative se mislam dali za slednoto ifv da si platam edna vecer da spijam tamu (sistina)bidejki za uspesno se presudni prvite 48 casa.za vo drzavna ako imaat krevet, isto taka se sekavam koga lezev za laparoto sestrite mi kazaa deka gore na 3 sprat lezat oplodeni zeni?
A kazi mi preku fondot bese so vaucer taka i kazi mi doplakas nesto plus za ispituvanja toa zna za ako ne ti stigne za tarapija ama mislam da ne derat so pari so preteruvanje
Da preku fond bev i doplativ za edno eho prvoto pred cela procedura edno sisence superfact mi naplatija a ne trebase i uste dve ispituvanja preku krv se na se 100 evra plus plativ ne e koj znae sto i nikogas ne cekav nemase mn guzva se bese super , sega slusam povejke guzva imalo pa se ceka ama segde e taka
@Miami1 toa da sekade e guzva, no da bidam iskrena vo Sistina ne sum cekala poveke od 30min, isto i koga cekav kaj Tofovski nekade okolu 20min pocekav..... A za plakanje na nokevanje posle transver iskreno ne sum ni pomislila jas edvaj cekam doma da si dojdam, i toj eden saat sto go sedam tamu ko na bocki mi e ali pa i mene Sistina mi e blisku
nie plativme 100 eur vo sistina, ama toa bese zosto za malku ne go fativme noviot zakon sega po novo ne se plaka nisto mene mi stignaa inekciite pa ne plativ nisto
ХСГ правев во Систина овој месец,дали мора да апстинираме од односи,т.е правење бебе до следниот циклус дека е правена ренген снимка или нема врска? Јас сестрата ја прашав таму таа ми рече може ама некако шубе ми е,не дека ќе останам со нашиов проблем ама пак секогаш постојат чуда
@Anetaoh bliska pred 4god ostana bremena mesecot posle hsg, inaku se spremase za inf rodi zivo zravo pravo masko bebule....... I zasto mislam deka vikaat bas prvite nekolku meseci posle hsg zadolzitelno mora da se raboti na slucajot sansite se zgolemuvaat ili greska sum