Цената зависи од протоколот кој се применува и колку лекови ќе ти даде докторот. Јас имам искуство со краток протокол и природно модифициран протокол (сите обиди ги правев приватно). Едниот пат терапијата со лабораториските испитувања пред пункција ме чинеше околу 800 евра, последниов пат околу 900 евра. На природно модифицираниот немав многу лекови и анализи и беше околу 300 евра. Цените на сите услуги им се покачени. Пункцијата сега е 33.300, а на трансферот е 107.000,00 денари. На ова имав 20% попуст (одбележуваат 20 години постоење и даваат попуст само на пункцијата и трансферот). Доколку циклусот е природно модифициран тогаш цените за пунција и трансфер се многу пониски.
Чак од суба бреза или суви брусница и миј се со ферзи дерм интимен гел од зегин 350 ден е. Одкога користам ферзи дерм фала му на бога немам никаква инфекција
Po pravilo smee, jas licno prvite tri dena ne vozev, posle toa najnormalno. Ako prasanjeto e dali ti da vozis, taka ve razbrav
Каде се поефтини цени за природно модифициран ? Март, 2021 платив окилу 37000 скроз на природен ( со кломифен бев) во њу борн само за пункција и два хормона испитани не стигнав до трансфер ( пунктиран само еден празен фоликул
Krio embryo transfer se pravi izmegu 18 do 21 den od ciklus; Jas imam praveno do sega samo so 5 dnevni embrioni (blastocysti); znam nekoi kliniki pravat i so 3 dnevni; ti posakuvam uspeh
Јас во октомври 2021 година правев н природен модифициран во Систина. Стимулациите ми беа со летразол. Само пункцијата ја платив 21.050 (пунктирани 3 фоликули). Трансферот беше само на еден ембрион и платив околу 44.000,00 денари. Класичното инвитро е многу поскапо бидејќи (како што ми кажаа таму) со стимулациите се создаваат повеќе фоликули. На ова плус се трошоците за терапијата пред и после трансфер и анализите. Цените сега им се повисоки.
Проценка на доктор. Имам еден трансфер со пуштен до 5 ден ембрион, имам еден со 3 дневен така како што беше замрзант (само одмрзнат и вратен). Кај мене вториов беше успешен, ама нема правила.
Devojki imam edno prasanje. Imam kafeav iscedok po 16 den od transver. Sure check negativen beta hcg preku krv negativni na 12 den. Denes odam kaj doktorkwta sto mi go pravese invitroto, i vika vaka. Embrionite se vo matka. Vikam kako ? Neli ako ne se fateni ke gi isfrlam? Ne mi e jasno sto se slucuva.... Mozno li e da pocnat sega da se razvivaat i da se fatle na 14 den od transver? A imav i endometrioza sega ja nema nikade taa cista,bese 4cm??? Ima li nekoj vakvo iskustvo?