Многу ми е жал. Исплачи се, одмори се и главата горе, кога ќе си спремна во нов обид. Овој пат за жал така требало да биде А докторкта што ти кажа? Повторивте бета? Прв пат слушам за негативна бета, а на ехо да се гледа било што.
@Luda Mara мила да не е вонматерична бременост? Повтори бета и уште едно ехо.. Со лесно.. @Karanfilce14 жал ми е. Не се разочарувај. Ќе биде се добро. Гушки многу.
Zdravo! dali ima nekoj cista vo bremenost ? Imam golema cista na leviot jajnik 7/8 cm od hiperstimulacia , i mi rekoa ako ne se izvlecet sama so operacia
Искуство со аспирација на плодот? Препорачуваат аспирација и дополнително испитување ама плодот е многу мал.. Ми кажаа 7мм а сега е 5мм. Дали воопшто може да се направи било какво испитување?
Zdravo Da spodelam info i nesto novo sto nauciv denes Koga e krio transfer na 11 den od ciklus e najdobro da se izmeri debelinata na endometriumot i togas trebalo da bide 3 linii (3 sloen). Posle koga se vklucuva progesteron endometriumot se promenuva i trebalo da stane homogen. Toa e veke den 16-18 od ciklus. I najdobro bilo da rastel po 0.5mm na den. Dokolku pred transfer uste bil 3 linii ne bilo dobar znak. Ova go razbrav od mojot IVF doktor a ginekologot koga mi merese rece gi nema veke trite linii ama se zdebelil, od 6mm na 11 den do 9mm na 16 den i ne bese mnogu zadovolna Sega najdov i citav studii i istite go podrzuvaat mislenjeto na IVF doktorot
Фала ти на информација, сигурно се поскапени сега ама ете во тој период систина биле поефтини важно е да се знае, мене прво ми рекоа 72000 , ако не дојде до трансфер само двеста евра ќе минусираме, на крајот скапо ама барем не беше 60000
Уф се испаничив и се јавив на докторот му закажав контрола. Значи нормално е да не паничам зашто сабота правам трансфер ❤️
најдобро е да ги прашаш како им се цените . Имаш пункција, анестезија, терапија, преглед, крвни контроли на хормони... испод 3000 еур тешко оти е/ Да не е и повеќе.
А што насоки ти даде докторката? Најдобро направи бета повторно, искрено до сега не сум прочитала толку касно да настапи имплементација, но веќе се е возможно. Поздрав па пиши што си направила, интересен случај си
Многу ми е жал девојко, многу добро знам како ти е, бидејќи и јас имам поминато низ истото, како и многу други девојки овде. Што и да ти кажеме, нема да те утешеме, многу боле ама ќе помине, не се сеќирај.