Devojki dali moze da zakasnam so bockanje kleksan treba vo 8 ama nema da stignam valjda ne e strasno pola saat pokasno
Jas od hiperstimulacijava sto si ja dobiv 3 kila sum plus i naduvan stomak kako 7 mesec trudna se nadevam za kratko ke se sredi
Здраво! Тие што правеле трансфер со замрзнати ембриони на кој ден од циклус ви ги вракале и колкава дебелина на ендометриум имавте?
Zdravo mila Kaj mene den 18-21 od ciklus; merenje na endometriumot na den 11 i obicno okolu 8mm e tri sloja. Na den na transfer dostignuva 9-10mm I ne treba da gi ima 3 linii tuku da e homogen
Zdravo devojki nova sam na forumov od koja klinika ste zadovolni za in vitro i od koj doktor ako moze iskustva
Jas za 1 ipol mesec terapija samo 2kg ama vo stomah poduvena sto site me prasuvat koj mesec sum trudna
Mene doktor mi rece sat vreme plus minus ne e problem,u sustini i jas nekogas kasnam de 20 min de pola sat Nego jas imam drug problem iglata tesko mi vleva i kako da mi istecuva malku tecnost otkako se izvadi iglata...kako teloto da ne mi prima inekcijata
Темава е преполна со искуства, можеш да се вратиш наназад или ако те интересира за конкретен доктор горе на лупата да пребараш мислење. Повеќе пати е веќе дискутирано дека е многу субјективно секор мислење. Најдобро да направиш консултација со 1,2,3 доктори меѓу кои се мислиш па да одлучиш. Сепак многу е битно да имаш и добра комуникација со докторот кој ќе те води. Мм почна како пикадо да ми ги боцка. А за истекувањето, да не го истиснуваш воздухот пред да боцкаш? Кога ќе завршиш го пушташ местото почекуваш 5-10секунди па потоа ја вадиш иглата.
Дали е нормално при пиење на циклопрогинова за пред трансфер да имам кафеав исцедок, циклусот ми е веќе завршен